Advertisement

Ronnie Flex: “Op Pinkpop neem ik veel gastartiesten mee”

Foto: Bart Heemskerk

Ronnie Flex is dé artiest van het moment in de Nederlandse Top 40. De rapper en producer fabriceert de ene na de andere hit en gaat daar deze zomer de festivals mee langs. Als twee verschillende gedaantes: Ronnie Flex & Deuxperience Band en zijn trap-gedaante Flonti Stacks. We spreken met de hitmachine over favoriete festivals, Kendrick Lamar en zijn aankomende show op Pinkpop.

Een festivalzomer, twee Ronnies

Ronnie Flex heeft veel mooie festivalshows op het programma staan. “Maar ik kijk het meest uit naar Pinkpop. Het is een grote eer om daar op de Main Stage te mogen spelen.” De rapper speelt op het Limburgse festival samen met zijn Deuxperience Band. Diezelfde band hoeven we niet te verwachten op Woo Hah. “Daar treed ik met een trapset op. Echte hiphop-shit. Dat heb ik de afgelopen jaren niet zo vaak gedaan, dus ik kijk er wel naar uit.”

Onder de indruk van Lowlands

De hitmachine vindt zijn show op Lowlands 2017 de mooiste tot nu toe.”Het is een veelbesproken festival. Een van de grootste van Nederland, het is een eer om daar te mogen staan. Ik moest openen die dag, dus ik verwachtte er niet al te veel van. Toch was het helemaal vol vanaf het moment dat ik begon met spelen. De vibe was echt lekker. Ik heb die menigte helemaal gek gekregen om één uur ’s middags”, vertelt hij trots.

Volgens Ronnie moet je Ronnie zien

Op de vraag wie we niet mogen missen heeft Ronnie Flex wel een antwoord. “Als ik festivalganger zou zijn, zou ik sowieso naar Ronnie Flex op de Main Stage van Pinkpop gaan”, zegt hij lachend. Maar buiten zichzelf gaat de goedlachse muzikant voor een Amerikaans rapgroep. “Migos op Woo Hah is wel een aanrader denk ik. Die zijn live niet heel speciaal, maar ze zijn wel een relevante hiphopgroep. Dat is dus vet om die anno 2018 te zien. Gewoon een dik feestje. Moshpits!” Een andere aanrader volgens Ronnie Flex, is N.E.R.D. “Ja man, die lijken me ook wel nice.”

Inspirerende hiphoplegendes

Ronnie Flex liet zich voor zijn tour met de Deuxperience Band inspireren door niemand minder dan Kendrick Lamar. “Ik zag hem volgens mij op Lowlands. Dankzij zijn show besloot ik zelf op te gaan treden met een band. Dat is ook sowieso mijn favoriete festivalconcert.”

Zijn mooiste festival herinnering hield de producer over aan een ontmoeting met een andere grote rapper. “Dat was toch wel het foto-momentje met Lil Wayne op de Lokerse Feesten in België. Hij is echt wel een van de legends. Ik heb nog nooit een foto gemaakt met zo’n grote hiphop-artiest.”

Young money…. S/o to @kennyburns ?✈

Een bericht gedeeld door Nori (@ronnieflex010) op

Ronnie’s Gouden Festivaltip

“Het vetste festival wat ik ooit zelf heb bezocht, is Solar Weekend. Dat festival heeft echt een gezellige vibe. Veel goede herinneringen, veel vrienden om me heen en de zon schijnt daar altijd.” De rapper betreurt het dat hij nu niet meer zo makkelijk een festival kan bezoeken. “Toen kon ik rustig mijn gang gaan. Nu kan dat helaas niet meer nee.” Verder krijgen ook de hiphopfestivals van Nederland support van Ronnie Flex. “Appelsap en Woo Hah moet je sowieso een keer bezoeken.”

Wat te verwachten van Pinkpop 2018?

Ronnie Flex stond in 2017 ook al op Pinkpop. Toch is de rapper ook dit jaar weer relevant genoeg. “Ik heb een nieuw album gemaakt, dus dat kan wel.” De rapper heeft het over zijn trap-project Flonti Stacks. Van die plaat mogen we ook een aantal nummers op Pinkpop verwachten, en dat niet alleen: “Ik heb ook veel gastartiesten voor Pinkpop trouwens.” Pinkpopgangers kunnen verder uitkijken naar een uitgebreide setlist: “En ik ga de band uitbreiden. Ik heb in Paradiso voor het eerst met een blazer gespeeld. Dat vond ik wel heel nice.”

De rapper liet eerder deze maand iets doorschemeren over een samenwerking met Bløf. Ook de Zeeuwse band staat op Pinkpop. Is 1+1 dan 2? “Misschien wel, misschien niet. Daar kan ik nog niet veel over zeggen, maar het is in werking. Die jongens van Bløf zijn wel heel enthousiast. Ze sturen me wel vaker appjes, dus nu ligt het in mijn handen. Ik moet het nu afmaken.”

FT COMING UP WIV BEST DUTCH BAND EVER

Een bericht gedeeld door Nori (@ronnieflex010) op

Ronnie Flex

Foto: Bart Heemskerk

Ronnie Flex, in het dagelijks leven Ronell Langston Plasschaert, begon zijn carrière aan de popacademie. Hij was voor het eerst te horen op het album van Gers Pardoel: hier maakte hij de beats van het nummer ‘Zweef’. In 2011 maakte Ronnie Flex deel uit van hiphop-collectief Nouveau Riche. Hij tekende vervolgens bij platenlabel Top Notch een contract, waar hij in 2014 zijn debuutalbum De nacht is nog jong, net als wij voor altijd uitbracht.

In 2015 kwam echter zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Hij werkte mee aan het album New Wave, waarop hit ‘Drank & Drugs’ stond. Sindsdien is Ronnie Flex één van de grootste namen binnen de Nederlandse hiphop. Dit bevestigde hij afgelopen jaar nog meer met zijn nieuwe album Rémi en hits als ‘Energie’ en ‘Come Again’. Komend voorjaar is de rapper te zien op Pinkpop, Woo Hah en is hij ambassadeur van de vrijheid.

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen