The Killers speelt ‘Wonderwall’ op Lollapalooza Chili 2018

Photo: Rob Loud

The Killers verrasten zondagavond de bezoekers van Lollapalooza Chili 2018 met een bijzondere track. Tijdens de headlineset coverde de band ‘Wonderwall’ van Oasis.

The Killers deed dit nadat Liam Gallagher eerder die dag zijn eigen optreden op het Chileense festival moest inkorten. Halverwege zijn optreden sprak Liam het publiek toe met een korte uitleg over zijn situatie. Door een flinke borstinfectie heeft hij last van ademhalingsproblemen. Hierdoor was hij genoodzaakt de show voortijdig te eindigen. In Liams eigen woorden: “I’m not just going to stand here all night screaming out for everybody sounding f*****g horrific”.

https://twitter.com/MainlyOasis/status/975514536764682240?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.nme.com%2Fnews%2Fmusic%2Fliam-gallagher-severely-upset-after-chest-infection-forces-him-to-cut-show-2268757&tfw_creator=NME&tfw_site=NME

Frontman Brandon Flowers noemt Liam Gallagher een van zijn muzikale helden. Het was daarom volgens de band niet meer dan logisch dat ze Oasis coverden als goedmakertje. “We heard you missed out on a couple of songs today that you wanted to hear”, begint Flowers tijdens de eerste klanken van het nummer. Bekijk het optreden hieronder:

The Killers

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 scoort de uit Las Vegas afkomstige The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ bijvoorbeeld, zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en staat de teller nu op vijf albums. Ter promotie van het laatste album Wonderful Wonderful is de band momenteel bezig met een wereldwijde tour. Ook festivals worden aangedaan, ze staan onder andere bovenaan de poster van Rock Werchter 2018. Ook in Nederland hopen we op een festival gig, maar voorlopig blijft het bij dromen. En dat terwijl het laatste Nederlandse festivaloptreden alweer uit 2014 stamt, toen The Killers op Pinkpop stonden.

Lollapalooza

Het festival is een jaarlijks Amerikaans muziekfestival voor alternatieve rock- punk- en hiphop-bands, dans en komedie-optredens. Van 1991 en tot 1997 vond het festival plaats op verschillende locaties in Noord-Amerika. Daarna viel het festival stil en pas in 2005 wist Lollapalooza zich met haar editie in Chicago te herpakken. Tegenwoordig wordt het festival in zes landen georganiseerd: de Verenigde Staten, Argentinië, Brazillië, Chili, Duitsland en Frankrijk.

Ook voor deze editie strikte Lollapalooza Chili weer grote namen. Onder meer Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en The National stonden op het programma. Ook acts LCD Soundsystem en Imagine Dragons trapten hier afgelopen weekend het festivalseizoen af.