Thom Yorke in juni naar Carré en Ancienne Belgique

Foto: Eric Pamies

Thom Yorke tourt in mei en juni door West-Europa. Op maandag 4 juni maakt hij een stop in theater Carré in Amsterdam. Een dag eerder doet Yorke Ancienne Belgique in Brussel aan.

Dit maakte de Radiohead-frontman bekend. Later die week vindt het Best Kept Secret festival plaats. Een optreden op het festival in Hilvarenbeek lijkt echter onmogelijk. Er staan voor 7, 8, en 10 juni concerten in Engeland gepland. Wil je Thom Yorke toch nog een keer zien, dan moet je dus een kaartje scoren voor een van de zaalshows.

Voor zijn solo-concerten krijgt Thom Yorke hulp van Radiohead-producer Nigel Godrich. Daarnaast verzorgt Tarik Barri tijdens de optredens de visuals. Tickets voor het optreden in Carré gaan op vrijdag 23 maart om 10:00 in de verkoop. Prijzen van de tickets rangeren van €59,- tot €65,-.

Thom Yorke

Foto: Christian Hedel/Lollapalooza Berlin 2016
 Thom Yorke is vooral bekend als frontman van de Britse band Radiohead. Hiermee brak hij in 1993 door met het het album Pablo Honey. Sindsdien is Radiohead één van de grootste bands binnen de alternatieve muziek. Buiten Radiohead om zat Yorke echter ook niet stilgezeten. Zo heeft hij in 2013, met onder andere Flea, in de supergroep Atoms for Peace gezeten. Hiernaast heeft hij ook nog twee solo-albums uitgebracht, waarvan de laatste in 2014 uitkwam.

 

DELEN
Student te Groningen die minimaal 1 keer per jaar op Rock Werchter en Lowlands te vinden is. Wanneer ik hier geen chickenburgers aan het eten ben, sta ik waarschijnlijk vooraan bij Kendrick Lamar, James Blake, Frank Ocean, Lorde of King Krule.