8 redenen waarom we niet kunnen wachten op Primavera Sound

617
Primavera
Foto: Cecilia Diaz Betz

Voor de lekkerste zomerkriebels moeten we natuurlijk in het zuiden zijn voor Europa’s eerste major festival: Primavera Sound in Barcelona. Festileaks doet hier de komende dagen live verslag via onze Instagram, gevolgd door een traditioneel festivalrapport. Ter voorbereiding check je hieronder de 10 zaken waar wij het meest naar uitkijken!

1. De eerste Europese festivalshows van veel grote artiesten

Arctic Monkeys
Photo: Zackery Michael

De eerste festivalshow van het seizoen is altijd iets speciaals. Je krijgt tenslotte een tipje van de sluier van wat er deze zomer nog meer te wachten staat. Een primeur dus. Voor Primavera Sound hebben we het over onder meer Arctic MonkeysNick CaveThe NationalThe War On Drugs en Migos. Van het genot met het kersverse Tranquility Base Hotel & Casino van Alex Turner en co tot aan de nodige pasjes bij Migos’ ‘Bad & Boujee’, Primavera is de eerste Europese bestemming. Wil je zondagavond live beelden van Arctic Monkeys checken? Hou dan onze Facebookpagina in de gaten.

2. Het ontdekken van de headliners van de toekomst

Mavi Phoenix

Voor velen zit de kwaliteit van het affiche in de bovenste helft. Echter bevinden zich onderaan de poster ook prachtige pareltjes, waar we ongetwijfeld meer van gaan horen. De swingende gitaren van Alex Lahey, het experimentele klankconcert van Mavi Phoenix en de onmisbare festivalklanken van Hindsjust to name a few. Op het festival word je als bandjesspotter in de watten gelegd en stuit je van de ene muzikale ontdekking op de andere.

3. De unieke indeling van het terrein

Primavera Sound
Photo: Thomas Heijligers – Festileaks

Op Primavera Sound gaat het festivalterrein gepaard met alle gemakken van de stad. Een groot aantal locaties maakt ruimte voor openluchtpodia, waar je dan ook de grootste artiesten bewondert. Andere locaties bevinden zich middenin de stad, waarbij het vaak gaat om clubs en concertzalen. Eén van deze hallen is het beeldschone Auditorium. Het is dus geen kwestie van podium hoppen. In plaats daarvan ben je soms genoodzaakt enige reistijd in de timetable mee te calculeren, waardoor je in return door prachtige wijken en parken reist.

4. Barcelona zelf, of course

Barcelona

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De fundering voor een festival is muziek. Maar in de ‘Gouden Festival Eeuw‘ waarin we leven, is het veel meer dan dat. In het geval van Primavera Sound gaat het om een complete miljoenenstad, met alles erop en eraan. Doordat het festival pas aan het eind van de middag van start gaat, is er zat ruimte om de stad te ontdekken. Door de prachtige winkelstraten benen en het ontdekken van alle bezienswaardigheden. Om nog maar te zwijgen over de gezellige terrasjes. Ook heeft het festival geen camping, waarmee een overnachting in de stad een vereiste is. Voor de één misschien jammer, maar met al dat gewandel zeggen wij geen nee tegen het extra comfort van een echt bed.

5. Gratis optredens in de stad

Primavera Sound
Photo: Eric Pamies

Om het festival bij te wonen hoef je in principe geen ticket te hebben. Yes, je leest het goed; géén ticket. Tijdens de week in aanloop naar het festival zijn er gratis toegankelijke optredens in de binnenstad. En dat al vanaf maandag. Daarnaast krijg je er als klap op de vuurpijl ook nog eens een gratis festivaldag bij, met onder meer Belle and SebastianWolf Parade en Spiritualized. Hoewel wij ook van de betaalde dagen genieten, is het heerlijk om deze momenten met iedereen te kunnen bijwonen. Meer zielen, meer vreugd.

6. Het ideale festivalweer

Primavera Sound
Photo: Alba Rupérez

Ondanks dat het Spaanse klimaat voor zichzelf spreekt, kaarten we het toch even aan: het heerlijke weer. Niets fijner dan van een festival genieten met een stralende zon. Op Primavera Sound gooit Moeder Natuur er nog een schepje bovenop. Een compleet strand. Niets beter dan de dag beginnen (of de kater eindigen) met een overdosis vitamine D en gespartel in het zoute zeewater. En yes, deze alinea is Piet Paulusma-approved. Oant moarn!

7. De Spaanse keuken en liters sangria

Spanish food

Dat we niet onder het terrassen uitkomen was al duidelijk. Gelukkig voor het Primavera-volk voldoet de Spaanse keuken aan alle verwachtingen en tik je in de binnenstad voor een prima prijs al het lekkers op de kop. Ongegeneerd tapas kanen, de paella van kant maken en nonchalant sangria nippen. Een typisch gevalletje food baby is dan ook niet uitgesloten.

8. De chille infrastructuur

Primavera Sound
Photo: Thomas Heijligers – Festileaks

Zoals eerder aangegeven vindt Primavera Sound plaats op meerdere locaties in de stad. Dit is iets waar de meeste steden niet mee wegkomen, maar in Barcelona is het een walk through the park – soms letterlijk. De locaties zijn goed aan te lopen en uitstekend bereikbaar dankzij het metrostelsel. En wij als echte Nederlanders tikken voor een paar tientjes een fiets op de kop. Wanneer je in het centrum overnacht, doen jij en je stalen ros er niet meer dan twintig minuten over om van A naar B te reizen. Perfect!

Primavera Sound 2018

Primavera Sound 2018 vindt plaats van 30 mei tot en met 3 juni midden in het centrum van Barcelona. Vorig jaar stonden onder andere The XX, Run The Jewels en Arcade Fire op het affiche. Dit jaar kun je onder meer genieten van shows door Arctic Monkeys, The National en Nick Cave And The Bad Seeds. Kaarten voor het festival zijn al te koop via de website van het festival. Ook voor het tijdschema en de indeling van het festivalterrein kun je terecht op de festivalsite.

Fan van Oost-Europese festivals tot aan sneakers, en de Koreaanse cultuur tot beleggen. Een goed circus aan interesses dus. En qua muziek? O.a. EDEN, Jeremy Zucker en Oh Wonder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.