Advertisement

Verleden, heden en toekomst op Retropop 2018

Zoals de naam Retropop al doet vermoeden staan legendes van vroeger centraal in Emmen. Nu het affiche af is kijken we of ook de toppers van nu en talenten voor de toekomst een plekje hebben veroverd op het affiche van Retropop 2018.

Dat antwoord is een volmondige ‘ja’. Het tweedaagse festival in Drenthe zorgt ook dit jaar voor een ultieme combinatie van helden van vroeger, hitmachines van nu en talenten voor de toekomst. Hieronder zijn de hoogtepunten van het affiche van de komende editie opgesomd.

Oude legendes

https://www.youtube.com/watch?v=EcAudJdxV6k

Aan oude legendes is er geen gebrek op Retropop. Zo brengt The Orchestra (voormalig ELO) onder meer de klassieker ‘Mr. Blue Sky’ mee en staan ook de hardrockers van Uriah Heep op de planken. Ook gevestigde namen uit Nederland en België krijgen een plek op het affiche. Zo geven onder meer Racoon, K’s Choice en The Wild Romance optredens weg die je van voor tot achter kunt meezingen. Tel daar legendarische acts als Bryan Ferry en Fischer-Z bij op en Retropop bewijst dat retro zeker niet saai is.

Hitmachines van nu

Het Emmense festival biedt ruim voldoende plek aan gevestigde namen die nu de hits aan een rijgen. Zo reist De Jeugd van Tegenwoordig af met meer dan tien jaar aan hits. Van ‘Watskeburt’ tot ‘De Formule’ en ‘Gemist’, er is geen gebrek en moderne klassiekers. Bij De Jeugd van Tegenwoordig blijft het niet. Zo schrijft Chef’Special sinds 2011 hit na hit. De laatste jaren heeft ook Ronnie Flex zich bij deze namen gevoegd. Hij staat met zijn Deuxperience Band op Retropop.

Talenten de toekomst

Aan talenten voor de toekomst is er geen gebrek. De acts die op het punt van doorbreken staan krijgen de ruimte op het Drentse festival. Met Jeangu Macrooy haalt het festival een van de grootste Nederlandse talenten van het moment binnen. Daarnaast staan met EUT en Canshaker Pi namen op het affiche die binnenkort zeker bij het grote publiek bekend zijn. Op Retropop heeft de jeugd de toekomst.

Retropop 2018

De 17e editie van Retropop vindt dit jaar plaats op 8 en 9 juni in Emmen. Voor het eerst is het festival dit jaar verspreid over twee dagen. Overnachten op de enige echte Retropop camping was eerdere jaren al wel mogelijk. De vrijdagavond was toen echter vooral bestemd voor feesten. Voor €79,50 kun je gelukkig dit jaar genieten van twee dagen aan optredens aan de Grote Rietplas in Emmen. Meer info over kaartverkoop en overnachten vind je op de website. Benieuwd naar wat wij vonden van Retropop 2017? Lees dan snel het Festivalrapport!