Opwarmen voor Sziget, Lowlands en Pukkelpop met Dua Lipa’s eerste festivalshow van 2018

Dua Lipa is op dit moment ‘Hotter Than Hell’ en dat weten ze in Warschau inmiddels maar al te goed. Eergisteren speelde Lipa aldaar haar eerste festivalshow van het seizoen op het Orange Warsaw Festival. Deze zomer zien we haar onder andere nog op Sziget, Pukkelpop én Lowlands. Op basis van het optreden van afgelopen vrijdag trokken we alvast 6 conclusies. 

1. De setlist liegt er niet om

Dua Lipa Setlist Orange Warsaw Festival 2018 2018, The Self-Titled Tour

Dat Dua Lipa de afgelopen tijd lekker gaat is een understatement. Sziget, Pukkelpop en Lowlands hebben met haar dan ook een pop-artiest met de nodige hits op het programma gekregen. Het publiek in Warschau ging er in ieder geval heel lekker op, zing jij ze ook al mee? “One, don’t pick up the…” Check hierboven of ze ook jouw favoriet speelde.

2. Er wordt gesprongen op de maat van de muziek


Dit is een inkoppertje natuurlijk. Met haar uptempo singles en aanstekelijke energie gaat er zeker gesprongen worden. Het helpt natuurlijk ook wel een handje dat ze zelf het goede voorbeeld geeft.

3. Ze heeft een volledige band opgetrommeld


Uiteraard is alle aandacht gevestigd op Dua Lipa tijdens het optreden. Voor wie graag meer bedrijvigheid op het podium ziet, is er ook goed nieuws. Dua Lipa is namelijk niet van de one-man-shows en staat deze festivaltournee met complete band op het podium!

4. Jawel, Lipa is Hotter Than Hell…

Dat tijdens haar shows regelmatig het kookpunt wordt bereikt,wisten we al. Met haar zwoele stem en even zwoele dancemoves liet ze eerder de studio van RTL Late Night en de AFAS Live al opwarmen. Afgelopen vrijdag was het in Warschau 30 graden. Coincedence? Wij gokken van niet. Ga je haar de komende zomer zien, wees dan voorzien van iets verkoelends!

5. … en zo trots als een pauw


Dua Lipa maakt zich hard voor de acceptatie van de LGBTQ-gemeenschap en liet dat in Polen ook weer duidelijk merken. De ‘Pride month’ is losgebarsten en daarom haalt ze de bijpassende regenboogvlag te voorschijn, dit onder luid gejuich van het publiek.

6. IDGAF zet de boel op stelten

Horen we dat nou goed?! Ook al is King Kendrick niet te vinden in Warschau, toch neemt hij even het woord in het midden van het nummer. Zal Dua Lipa hetzelfde kunstje ook in Biddinghuizen flikken of staat de grootmeester dan wél live aan haar zijde?

Dua Lipa

De Britse zangeres Dua Lipa werd in Londen geboren als kind van gevluchte Albanese ouders. Ze debuteerde in 2015 met haar single ‘New Love’. De echte doorbraak kwam bij haar tweede single ‘Be The One’. In de afgelopen 2 jaar is het hard gegaan. Afgelopen jaar kwam het debuutalbum Dua Lipa uit met onder meer hits als ‘Blow Your Mind (Mwah)’ en ‘New Rules’. Een wereldwijde tour volgde, wat haar afgelopen november ook naar uitverkochte AFAS Live bracht. Ondertussen is haar Europese festivaltour losgebarsten!

Orange Warsaw Festival 2018

Orange Warsaw vond afgelopen vrijdag 1 en zaterdag 2 juni plaats in de Poolse hoofdstad Warschau. Vorig jaar waren Kodaline, Martin Garrix en Years & Years de grote publiekstrekkers op het festival. Voor afgelopen editie stonden onder meer Florence + The Machine, Sam Smith, LCD Soundsystem en Dua Lipa op de affiche.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen