Festivalconcert: Danko Jones op Wacken Open Air 2015

Danko Jones
Photo: Linda Akerberg

Gisteren was zelfs het hoofdpodium van Zwarte Cross 2018 te klein voor het brute gitaargeweld van Danko Jones. Onder leiding van de nonchalante frontman Jones, oftewel ‘The Mango Kid’, brak het drietal de tent af met een flinke dosis spierballenrock. Heb je het optreden gemist of krijg je er geen genoeg van? Check dan zijn festivalconcert op Wacken Open Air 2015! 

Zelfverzekerd loopt Jones het podium op. Het publiek ligt aan zijn voeten en scandeert luidkeels zijn naam, zonder dat hij ook nog maar een noot gespeeld heeft. Dan tikt de drummer af en doen die machtige powerakkoorden en zijn feilloze stem de rest. De gebalde vuisten schieten als paddenstoelen uit de grond en de lange haardossen dansen mee met de hoofden die eronder zitten. Vanaf dat moment weet je het zeker: het komende uurtje schiet jij eens lekker uit je slof. Bouw thuis je eigen Hard Rock Café en geniet met ons mee van Danko Jones op Wacken Open Air 2015:

https://www.youtube.com/watch?v=ynSncJabYTw

Danko Jones

Danko Jones vindt zijn oorsprong in Toronto, Canada in 1996. Al meer dan twintig jaar is de driekoppige band een vaste waarde in de hard rock-scene. Hun werk vertoont invloeden van onder andere Motörhead, Thin Lizzy en The Rolling Stones. Ook de vergelijking met Kiss wordt vaak gemaakt, maar dat is voornamelijk vanwege de indrukwekkend lange tong van frontman Jones. ‘Full of Regret’ en ‘Active Volcano’ van het album Below The Belt behoren tot de grootste hits van het trio. Komende zomer zijn ze onder andere nog te bewonderen op het Nederlandse Festival Zeeltje in Deest.

Wacken Open Air Logo

Wacken Open Air 2023

Locatie
Duitsland
Wacken, Duitsland
Datum 2-5 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy