Festivalrapport: Liquicity is het feestwalhalla voor elke drum and bass liefhebber

Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Dit jaar vond de vierde editie van het drum and bass festival Liquicity plaats. Het festival dat plaatsvindt in recreatiegebied Geestmerambacht verraste bezoekers een paar weken voor het festival met een extra festivalavond. Dit werd door de drum and bass liefhebbers met open armen ontvangen. Drie dagen lang werd er keihard gefeest door de hechte Liquicity familie.

Festileaks was erbij en vroeg ruim 100 festivalgangers naar hun mening over het festival. De gemiddelde cijfers presenteren we in het Festivalrapport, dat we de hele zomer opstellen op tientallen festivals door heel Europa. Op de hoogte blijven? Volg Festileaks dan op Facebook.

Dit was Liquicity Festival 2018 volgens festivalbezoekers:

Line-up: 7,8

Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Zoals de naam van het festival al doet vermoeden, vinden we vooral artiesten uit het liquid drum and bass subgenre terug op de line-up. Met namen als Fox Stevenson, Wilkinson, en Camo & Crooked heeft het festival een aantal grootheden binnen het genre weten te strikken. Ook Noisia was dit jaar als headliner geprogrammeerd. Die keuze is misschien opvallend, maar valt bij veel liquid-liefhebbers alsnog goed in de smaak. Roy (21) vertelt: “Ik ben erg blij met Noisia als headliner. Ze zijn legendes binnen het genre en persoonlijk hou ik van afwisseling tussen de drum and bass subgenres.” De festivalgangers zijn tenslotte ook erg te spreken over de verdere invulling van de line-up en de geheime sets die gedraaid werden bij de Nebula stage.

Randprogrammering: 7,3

Photo: Noël Schuurman / Festileaks

De bezoekers hoeven zich geen moment te vervelen op Liquicity. In de arcadehal vind je allerlei spelletjes en plekken om samen even te chillen. Verder kan de sportieve bezoeker zich uitleven met een potje volleybal en kun je het kind in je naar boven halen in de drum and bass ballenbak. Op de camping is ook voldoende vermaak aanwezig. Er zijn hottubs aanwezig, net als volleybalnetten en een aantal andere vermakelijke spelletjes.

Sfeer: 8,9

Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Voor veel bezoekers van Liquicity voelt het betreden van de festivalpoorten echt weer als thuiskomen. De hechte Liquicity-community is bereid een hand voor elkaar in het vuur te steken, samen los te gaan op de muziek en een praatje te maken.

Ook zijn veel bezoekers voorafgaand aan het festival al lid van de Liquicity Festival Group. In deze groep wordt met name gehypt, worden prangende vragen beantwoord en bieden reizigers hun vrije autostoelen aan. Loes (23) uit Haarlem heeft haar vriendengroep aan Liquicity Festival te danken. “Ik kwam twee jaar geleden voor het eerst naar Liquicity en heb inmiddels een hechte vriendengroep opgebouwd waarmee ik los ga bij allerlei drum and bass feestjes.” Ook biedt Liquicity festivalgangers de mogelijkheid een speciaal ‘solo traveler’ bandje op te halen. Dit is het hulpmiddel voor festivalgangers die alleen het festival bezoeken om in contact te komen met andere feestgangers.

Locatie: 7,9

Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Het relatief kleine festivalterrein kent een intieme setting. De Galaxy, Solar en Lunar tent liggen in de uithoeken van het festivalterrein. Door de korte afstanden is het makkelijk om te switchen tussen de stages. Dat is ideaal voor Manon (19) uit Den Haag, die bij clashes steeds een beetje van beide sets meepakt. De echte charme van het festivalterrein ligt in de vele decoraties. Denk aan logo’s, lichtgevende Liquicity borden en een grote raket. Daarnaast is er een groot aantal chillzones: Je kunt je weer even thuis voelen in een huiskamer met banken en stoelen of tot rust komen in één van de hangmatten.

Eten & Drinken: 6,6

Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Op het festivalterrein is het eet en drink aanbod vrij divers. Er zijn niet bijzonder veel kraampjes aanwezig, maar de aanwezige foodtrucks bieden vrijwel allemaal andere gerechten aan. Het aanbod reikt van Marokkaanse couscous tot patat en van Chinese Ramen tot aan steak. Dorstige bezoekers hadden ook niks te klagen. Zo staan er een aantal biertjes van de tap, wijn maar ook verfrissende cocktails op de menukaart. Wel wordt er geklaagd over de lange rijen die bij veel bars en een aantal eetkraampjes staan.

Logistiek: 6,2

Photo: Noël Schuurman / Festileaks

Het laagste cijfer scoort Liquicity voor logistiek. Het grootste kritiekpunt was de langzaam bewegende rij bij de toegangspoorten. Veel zwaar bepakte bezoekers moesten maar liefst 2,5 uur in de rij staan voordat zij voet konden zetten op het festivalterrein. Om het goed te maken heeft Liquicity haar excuses meerdere malen aangeboden en de toegang tot de silent disco gratis gemaakt. Ook was niet elke bezoeker even blij met de pendelbussen die werden ingezet. Ian (23) uit Birmingham moest lang wachten voordat hij een volle pendelbus kon betreden. Op de camping en op het festivalterrein zelf waren de logistieke zaken een stuk beter geregeld. De vele bordjes maakten het makkelijk om over het terrein te navigeren. Daarnaast was de doorstroming veel vlotter.

Festivalrapporten

Deze zomer doet Festileaks weer verslag van de grootste festivals van Europa. Dat doen we in de vorm van Festivalrapporten. We vragen op ieder festival minimaal 100 bezoekers om een cijfer te geven aan zes vaste categorieën en presenteren de gemiddeldes. Op die manier kunnen wee aan het eind van het jaar concluderen: welk festival is op welk vlak het beste? Check de voorgaande festivalrapporten of bekijk alle winnaars van 2017.

Liquicity Festival Logo

Liquicity Festival 2023

Locatie
Nederland
Noord-Scharwoude, Nederland
Datum 21-23 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen