Advertisement

De hoogtepunten Reading & Leeds 2018: Kings of Leon, N.E.R.D en meer

Foto: Marc de Groot/Reading 2016

Afgelopen weekend vonden in Reading en Leeds de afsluiters van het Britse festivalseizoen plaats. Het dubbelfestival Reading & Leeds kende dit jaar een spetterende line-up met onder andere Kendrick Lamar en Kings of Leon. Check nu de hoogtepunten.

Fall Out Boy, Post Malone, Nothing But Thieves en Travis Scott zijn zomaar een greep uit het afwisselende affiche van Reading & Leeds. De Engelse festivals liepen afgelopen zondag op hun einde. Wij zetten een aantal hoogtepunten op een rij:

Kings of Leon

De mannen van Kings of Leon hebben een rustig jaar. De groep speelde dit jaar exclusief op Reading & Leeds en gaf een optreden waarin alle hits voorbijkwamen: ‘Sex On Fire’ en ‘Use Somebody’ tot ‘Supersoaker’ en ‘On Call’. Hopelijk horen we volgend jaar meer van de Followills.

Dua Lipa

Dua Lipa is dé popsensatie van dit moment. Na knallende optredens vorige week op Lowlands en Pukkelpop stond ze afgelopen weekend op de hoofdpodia van Reading & Leeds. Met een volledige liveband achter zich komen nummers als ‘Hotter Than Hell’ en ‘New Rules’ nog beter uit de verf. Dua Lipa heeft het plafond nog lang niet bereikt.

N.E.R.D

Bounce around with N.E.R.D! De hiphopformatie rondom Pharrell Williams was dit jaar voor het eerst in jaren weer op de Europese podia te zien. Met de release van No_One Ever Really Dies kwam er een einde aan de zeven jaar durende sabbatical. Hopelijk laten de mannen de komende jaren meer van zich horen. Tot die tijd kunnen we in ieder geval nog even nagenieten van shows op Lowlands, Pukkelpop en Reading & Leeds.

Post Malone

Het publiek van Reading ging misschien wel het meest lekker op het overdonderende optreden van Post Malone. Hitkanon Austin Post gaf op het hoofdpodium een droomshow: moshpits, fakkels en een uitzinnige weide. Nadat Post Malone op Rock Werchter al bewees dat hij The Barn volledig ontgroeid was, bewees hij in Engeland zijn status van een van dé rappers van dit moment.

Nothing But Thieves

Een andere band die steeds grotere podia aandoet is Nothing But Thieves. De band speelde al eerder op de Engelse zusterfestivals maar trekt iedere keer meer publiek en krijgt op de festivals een hogere spot dan ooit. Nothing But Thieves liet op Reading zien hoeveel kwaliteit de groep bezit met een set waar het publiek van begin tot eind los ging. Volgende keer hoofdpodium dan maar?

Reading & Leeds 2018

Reading & Leeds Festival is één van ’s werelds bekendste dubbelfestivals. Het Britse festival vindt vrijwel ieder jaar plaats rond Lowlands en Pukkelpop en is dus een goed alternatief voor iemand die eens wat anders wil dan de twee populaire festivals uit de Benelux. Reading Festival mag zich tevens het oudste, grote festival ter wereld noemen. De organisatie voegde daar pas in 1999 kleine zusje Leeds Festival aan toe. Op beide festivals komen iedere dag zo’n 90.000 muziekliefhebbers genieten van de grootste bands en nieuwste talenten.

Bands zo ver krijgen dat ze twee festivals moeten bespelen in één weekend. Het lijkt een lastige klus, maar toch zet de organisatie van Reading & Leeds Festival ieder jaar weer een puik affiche neer. Headliners dit jaar waren Fall Out Boy, Kendrick Lamar en Kings of Leon.
Voor meer informatie over Reading & Leeds Festival 2018 kun je terecht op de officiële festival website.

 

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam