Vanavond is het zover: dan sluit Kings Of Leon het Engelse Reading Festival af. Veel kansen om de band in Europa te bewonderen zijn er dit jaar niet, wat de show op Reading extra speciaal maakt. Om alvast te zien wat we kunnen verwachten kijken we terug naar 2014, toen de heren voor het laatst op het podium van het Duitse Rock am Ring stonden.

Kings Of Leon is al jaren niet meer van de festivalweides weg te denken en heeft dan ook geen introductie meer nodig. Vorig jaar stond de band nog op Pinkpop en afgelopen vrijdag hebben we kunnen genieten van een show op Leeds Festival, maar wat zouden de mannen vanavond voor ons in petto hebben? Om hier achter te komen kijken we terug naar de show op Rock am Ring 2014. Tijdens dit optreden kan meteen goed worden losgegaan op het eerste nummer ‘Supersoaker’. Hierna volgt een anderhalf uur durende show met een gevarieerde setlist waarvan alle nummers er goed ingaan bij het uitzinnige publiek. Aan het eind van de avond sluiten de leden de set natuurlijk af met ‘Sex On Fire’ als ultieme hoogtepunt. Geniet hier nog eens van de volledige show.

http://https://www.youtube.com/watch?v=ENXAj_h5oYI

Kings Of Leon

Met enkele bescheiden hitjes als ‘Fans’ en ‘On Call’ speelde de Amerikaanse rockformatie rond de familie Followill zich in de kijker. In 2008 volgde de definitieve doorbraak voor Kings Of Leon met het album Only By The Night. Sindsdien is de band niet meer weg te slaan van de festivalpodia. Vooral de anthems ‘Use Somebody’ en ‘Sex On Fire’ bestormden de hitlijsten en deze vinden we dan ook hoog terug in jullie Droomsetlist.

 

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.