Sum 41 en Mike Shinoda spelen Linkin Park-cover op Reading 2018

Zaterdagmiddag gaf Sum 41 een optreden op de mainstage van Reading 2018. Tegen het einde van de show vergezelde Mike Shinoda de band op het podium, waarna ze samen een cover van ‘Faint’ van Linkin Park ten gehore brachten.

Het bijzondere moment was een ode aan Chester Bennington, de voormalige zanger van Linkin Park, die vorig jaar overleed. Bandgenoot Mike Shinoda gaf eerder op de dag zelf al een optreden op het Britse festival. Na afloop van het nummer liet Sum 41-zanger Deryck Whibley weten Bennington nog niet te zijn vergeten: “Chester, we miss you”. Bekijk het optreden hier:

https://www.youtube.com/watch?v=kiZ3NMdxEcI

Sum 41

De Canadese poppunkers van Sum 41 zijn helemaal terug. In 2016 bracht de groep een nieuwe plaat uit en waren ze te zien op verschillende festivals. Naast optredens op Groezrock, Lowlands en Sziget gaf Sum 41 een uitverkocht optreden in de Amsterdamse Melkweg. De band rondom frontman Deryck Whibley scoorde hits met ‘Still Waiting’, ‘Fat Lip’, ‘Pieces’ en ‘Into Deep’.

Reading & Leeds 2018

Reading & Leeds Festival is één van ’s werelds bekendste dubbelfestivals. Het Britse festival vindt vrijwel ieder jaar plaats rond Lowlands en Pukkelpop en is dus een goed alternatief voor iemand die eens wat anders wil dan de twee populaire festivals uit de Benelux. Reading Festival mag zich tevens het oudste, grote festival ter wereld noemen. De organisatie voegde daar pas in 1999 kleine zusje Leeds Festival aan toe. Op beide festivals komen iedere dag zo’n 90.000 muziekliefhebbers genieten van de grootste bands en nieuwste talenten.

Bands zo ver krijgen dat ze twee festivals moeten bespelen in één weekend. Het lijkt een lastige klus, maar toch zet de organisatie van Reading & Leeds Festival ieder jaar weer een puik affiche neer. Headliners dit jaar zijn Fall Out Boy, Kendrick Lamar en Kings of Leon.
De ticketverkoop is inmiddels gestart. Voor drie dagen op één van de festivals ben je zo’n € 250,- kwijt. Voor meer informatie over Reading & Leeds Festival 2018 kun je terecht op de officiële festival website.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen