Festivalconcert: David Byrne op Lollapalooza Chile 2018

Courtesy Photo

Als er één artiest is geweest die de afgelopen festivalzomer indruk heeft gemaakt, is het wel David Byrne. De voormalig frontman van Talking Heads is momenteel bezig met een tour door de Verenigde Staten. In november zal de zanger een uitverkochte show in AFAS Live geven als onderdeel van zijn Europese tour. Voordat het zover is, blikken we vandaag terug op het festivalconcert van David Byrne op Lollapalooza Chile!

David Byrne was niet weg te denken van de festivalaffiches van het jaar 2018. Met een nieuwe soloplaat, een band gekleed in grijze kostuums en absurde choreografieën wist hij zijn publiek keer op keer met een raar doch prettig gevoel achter te laten. Naast vers materiaal, konden ook enkele pareltjes uit het Talking Heads-repertoire niet uitblijven. De combinatie van deze factoren zorgde voor een uniek staaltje entertainment. Dit was ook het geval tijdens zijn festivalconcert in maart op Lollapalooza Chile. ‘Gracías.’ mompelt Byrne af en toe tussen de liedjes door. Onterechte bescheidenheid, het siert ‘m. Check hieronder het volledige concert van fenomeen David Byrne!

https://www.youtube.com/watch?v=b9Xi2AdpEDU&t=433s

David Byrne

Eerder dit jaar, bracht Byrne zijn eerste solo-album sinds 14 jaar uit: American Utopia. Deze release wordt ondersteund door een grote wereldtour waarmee hij Down The Rabbit Hole en Rock Werchter al heeft aangedaan. Byrne voert de verwachtingen van deze shows flink op: “… the most ambitious show I’ve done since the shows that were filmed for Stop Making Sense.” Hij geeft een uitverkocht concert op 4 november 2018 in AFAS Live in Amsterdam.