Liam Gallagher hint naar optreden op Glastonbury 2019

Photo: FIB Benicassim 2018

Glastonbury nam dit jaar een pauze, maar is weer helemaal terug in 2019. Via Twitter en tijdens een optreden hint Liam Gallagher naar een optreden op het legendarische festival.

Via Twitter bedankt Liam Gallagher de organisatoren van Glastonbury, maar nog belangrijker: in dezelfde tweet zegt hij ook ’tot volgend jaar.’ Daar weet de geruchtenmachine van Glastonbury natuurlijk wel raad mee.

Bij deze hint blijft het niet. Volgens NME zou Gallagher tijdens een optreden de lyrics van ‘Wonderwall’ hebben aangepast. “There are many things that I would like to say to you but I don’t speak Glastonburyish” luidt nu de tekst. 1 + 1 = Glastonbury?

Dat Oasis binnenkort bij elkaar lijkt minder voor de hand te liggen. Volgens Liam gooit de vrouw van Noel Gallagher roet in het eten.

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band tot één van de grootste die de aarde ooit gekend heeft. De eerste twee albums worden door velen gezien als enkele van de beste albums ooit gemaakt.

De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers, en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album ‘As You Were’ als eerste wapenfeit. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.

Glastonbury 2019

festileaks festival awards glastonbury

Na een jaar pauze in 2018, keert een van de grootste en oudste festivals van Europa volgend jaar terug! Glastonbury vindt in 2019 plaats van 26 tot en met 30 juni. De locatie is zoals altijd de Worthy Farm, alleen ditmaal met een verse, aangesterkte grasweide. Het herstellen van het terrein was immers de voornaamste reden voor het pauzejaar van afgelopen zomer. In 2017 schitterden Foo Fighters, Radiohead en Ed Sheeran nog bovenaan het affiche van het Britse festival. Over de line-up van 2019 is nog niets bekend. Wel liet Emily Eavis eerder al los dat er al twee headliners gestrikt zijn voor Glastonbury 2020, wanneer het festival de 50e editie viert. Eavis laat zelfs weten dat “iedereen in de rij staat om Glastonbury 2020” te headlinen. Dat belooft dus een grootse editie te worden.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.