Lyrics Quiz: Hoe goed ken jij de songteksten van Liam Gallagher?

Liam Gallagher
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Over twee dagen is het zover: dan sluit Liam Gallagher zijn Europese tour af met een show op Lollapalooza Berlin. Ben jij al helemaal klaar voor het optreden of heb jij de komende twee dagen nodig om de teksten nog even te leren? Test het in de Liam Gallagher Lyrics Quiz!

Liam heeft tot nu toe nog maar één album uitgebracht, namelijk As You Were, dat vorig jaar verscheen. Hiermee deed hij afgelopen zomer verschillende Europese festivals aan, dus we hebben tijd genoeg gehad om de teksten inmiddels wel te kennen. Wil je testen of ook jij er klaar voor bent om dit weekend de lyrics van begin tot eind mee te zingen? Doe dan hier de Lyrics Quiz!

 

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band tot één van de grootste die de aarde ooit gekend heeft. De eerste twee albums worden door velen gezien als enkele van de beste albums ooit gemaakt.

De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers, en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album ‘As You Were’ als eerste wapenfeit. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.