Sint-Truiden krijgt festivalterrein: ruim 3 keer zo groot als Werchter

Best Kept Secret 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

België is volgend jaar een nieuw festivalterrein rijker. Een voormalige militair vliegveld nabij Sint-Truiden wordt namelijk omgetoverd tot de grootste festivallocatie van het land.

Het heeft tien jaar geduurd, maar dan heb je ook wat: Sint-Truiden krijgt een reusachtig festivalterrein op een voormalige vliegbasis. Dit valt te lezen in De Morgen. Het vliegveld van het nabijgelegen Brustem heeft een oppervlakte van maar liefst 120 voetbalvelden en is daarmee ruim drie maal zo groot als het terrein van Rock Werchter. Herman Schueremans (Rock Werchter) en Chokri Mahassine (Pukkelpop) aanschouwen de ontwikkelingen met “gezonde interesse”.

Twee mega-evenementen per jaar

Het gigantische terrein moet voor maximaal twee weekenden per jaar dienen als locatie voor mega-evenementen, zo vertelt wethouder Pascal Vossius. Wat we precies mogen verwachten, is nog niet helemaal duidelijk. Schueremans, organisator van Rock Werchter, deelt zijn visie: “Of we nu volgend jaar al Bruce Springsteen tussen de Haspengouwse velden mogen verwachten? Ik denk dat we dit festival rustig moeten laten groeien tot welja… een klepper van formaat.”

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen