Advertisement

Voor fans van Nothing but Thieves: Luister naar ‘Alien’, de nieuwe single van Airways

AIRWAYS
Photo: Emma Viola Lilja

De mannen van Airways hebben een nieuwe single uitgebracht. ‘Alien’ werd geproduceerd door Dom Craick, gitarist van Nothing But Thieves, en is de eerste single van de aankomende EP.

Airways speelde al vaak in het voorprogramma van Nothing But Thieves en vallen onder hetzelfde management. Op de site van de band worden Arctic Monkeys, Gorillaz en Cage The Elephant genoemd als stijlgenoten. Deze bands zijn ook goed terug te horen bij het beluisteren van nieuwe single ‘Alien’. Het nieuwe nummer kent een boeiend achtergrondverhaal. Toen Airways op tournee was in Amerika kwam de groep niet door de grenscontrole heen en moest de tournee noodgedwongen afgeblazen worden.

Volgend jaar lijkt het jaar van de waarheid voor Airways te gaan worden. Naast de release van de nieuwe EP gaat de band veel kilometers maken. Hierbij worden ook veel festivals op Europees grondgebied aangedaan.

Check de nieuwe single hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=EnmUM7odFsw

Airways

Airways is een nieuwe belofte binnen de britpopwereld. Met Arctic Monkeys, Gorillaz en Cage The Elephant als stijlgenoten liggen de verwachtingen hoog. Vorig jaar bracht de groep hun eerste wapenfeit uit in de vorm van EP Starting to Spin. Volgend jaar zou er een opvolger moeten komen en gaan er veel kilometers gemaakt worden op het Europese vasteland. De Engelsen speelden in het verleden op Reading & Leeds, Lokerse Feesten en stonden vorig jaar als voorprogramma van Nothing But Thieves in de AFAS Live.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam