7 must-see’s op ADE 2018 met o.a. Orbital, Job Jobse en Joris Voorn

amsterdam dance event

Vandaag gaat één van de grootste festivals van ons land weer van start. We hebben het niet over Pinkpop of Lowlands, maar over het Amsterdam Dance Event. Maar hoe maak je een keuze uit het enorme aanbod van feesten, fuiven en raves? Wij hebben zeven must-see’s op ADE geselecteerd om je op weg te helpen. 

Elk jaar verzamelt de internationale dance- en electronica-wereld zich in Amsterdam om kennis uit te wisselen, de nieuwste ontwikkelingen te presenteren en natuurlijk om helemaal uit z’n plaat te gaan! Met honderden evenementen, feesten en artiesten zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Geen nood! Wij hebben de enorme line-up voor je doorgespit en hebben zeven shows gevonden die je echt niet mag missen op ADE 2018.

1. Hardwell zwaait af met het Metropole Orkest

Het zal je niet ontgaan zijn dat Hardwell de handdoek in de dj-ring gooit. De afgelopen jaren bouwde Hardwell aan zijn naam als een van de meest succesvolle Nederlandse dj’s ooit. Z’n glansrijke carrière bracht hem o.a. naar Tomorrowland, Ultra, Sziget, EXIT en Balaton Sound. 18 oktober sluit Hardwell zijn loopbaan voor onbepaalde tijd af in de Ziggo Dome tijdens Symphony: The Global Revolution of Dance. Dat doet hij samen met het Duitse Metropole Orkest, een bijzonder afscheid lijkt gegarandeerd.

Wat: Symphony: The Global Revolution of Dance
Wie: Hardwell, Metropole Orkest
Waar: Ziggo Dome
Wanneer: 18 oktober, 20:00 – 23:00

2. Raven in het skatepark met Joris Voorn

Voor zijn veertigste verjaardag kreeg Joris Voorn een skateboard cadeau, een oude passie leefde weer op. Naast plaatjes draaien kon Voorn namelijk ook een aardig potje skaten. Tijdens ADE 2018 brengt de Dj zijn twee passies samen in het Skatepark Amsterdam. Daar wordt 17 oktober vanaf 16:00 namelijk de Skaterave ’18 georganiseerd. Dit gratis feest is misschien wel de beste manier om jouw ADE af te trappen. PS vergeet je skateboard niet mee te nemen!

Wat: Skaterave ’18
Wie: Joris Voorn, Max Abysmal, Special guest
Waar: Skatepark Amsterdam
Wanneer: 17 oktober, 16:00 – 22:00

3. Zie de zon opkomen met Job Jobse en DJ Tennis

Foto: Ilsoo van Dijk

De gevangenis-raves mogen dan wel de meest opvallende acties van Audio Obscura zijn op ADE 2018, het zijn niet de enige. Ook in de loft zorgt de organisatie voor enkele – nu al – legendarische sets. Wat te denken van de b2b-set met DJ Tennis en Job Jobse? Stel je voor: A’Dam Tower, 16e verdieping, uitzicht over centrum Amsterdam, zonsopkomst en dreunende beats. Stel je slaap dus nog maar eventjes uit.

Wat: Audio Obscura x DJ Tennis b2b Job Jobse at The Loft
Wie: DJ Tennis, Job Jobse
Waar: The Loft, A’Dam Tower
Wanneer: 20 oktober, 7:00 – 14:00

4. Duik in de geschiedenis van de Nederlandse dance

Nederland heeft een geweldige, rijke, en invloedrijke dance-geschiedenis. ‘Gaaf’ zoals Mark Rutte het zou noemen. Gedurende heel ADE 2018 kun je op De Brakke Grond meer leren over deze gave pagina uit onze landelijke geschiedenis. Mary Go Wild presenteert daar namelijk elke dag The Absolut History of Dutch Dance Culture, een foto-expositie die 30 jaar Nederlandse dance-cultuur probeert te vangen. Toegang is gratis, dus je hebt geen enkel excuus om deze geschiedenisles te skippen.

Wat: The Absolut History of Dutch Dance Culture
Wie: Mary Go Wild
Waar: De Brakke Grond
Wanneer: 16 t/m 21 oktober, elke dag van 9:00 tot 23:00

5. De terugkeer van Orbital in Paradiso

Orbital Live

ADE is een plek waar veel dance-talent ontdekt kan worden, maar het is ook een plek waar legendes hun comeback maken. Dit jaar keert Orbital terug ten tonele met een concert in Paradiso. Afgelopen jaar was het Britse duo al op enkele festivals te zien, bijvoorbeeld op Dekmantel. Tijdens ADE is Orbital echter “back for good”. “with new music and an upgrade of the legendary live show that transformed festivals across the world.”, aldus de organisatie.

Wat: Orbital (extra concert)
Wie: Orbital
Waar: Paradiso
Wanneer: 18 oktober, 19:00 – 22:00

6. Nooit meer slapen tijdens Het Weekend in De School

Wil (of kun) je je ogen niet meer sluiten tijdens ADE? Dan kun je altijd nog terecht bij De School. Het feest begint op vrijdag 19 oktober om 23:00 en stopt niet tot maandag 22 oktober om 6:00. Dat klopt: 55 uur non-stop muziek en non-stop dansen. In die 55 uur poseren grote en kleine namen de revu. Elias MAzian, Job Sifre, Octo Octa en Talismann, om maar een selectie te noemen.

Wat: Het Weekend
Wie: o.a. Elias Mazian, Job sifre, Octo Octa, Talismann, Interstellar Funk
Waar: De School
Wanneer: 19 oktober 23:00 – 22 oktober 6:00

7. Intiem en vunzig in Sexyland met Joost van Bellen en Boys Noize

Een Amsterdamse rave is geen Amsterdamse rave als Joost van Bellen niet is geweest. Ook op ADE mag de veteraan niet ontbreken. Samen met Boys Noize Records en Decked Out! London bezet Van Bellen tijdens de nacht van donderdag op vrijdag Sexyland. Het belooft een intieme en vunzige avond te worden. Vol is vol, dus zorg dat je er op tijd bent.

Wat: Cum My Lord
Wie: Joost van Bellen, Boys Noize, Djedjotronic
Waar: Sexyland
Wanneer: 18 oktober, 22:00 – 7:00

Amsterdam Dance Event 2018

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober 2018 wordt het centrum van Amsterdam omgetoverd tot één groot danswalhalla voor de 23e editie van Amsterdam Dance Event. Overdag kunnen professionals hun kennis bijspijkeren bij de vele conferenties, lezingen en demo’s. ’s Avonds vormen de vele poppodia en clubs in de stad het toneel voor het uitgebreide muziekprogramma. Vorig jaar toonden meer dan 2.500 artiesten hun kunsten in uiteenlopende (sub)genres. Meer dan 395.000 bezoekers reisden af naar de hoofdstad. Tickets voor de verschillende evenementen zijn te verkrijgen op de website van Amsterdam Dance Event.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 16-20 oktober 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen