De 4 tofste festivals die ook tijdens ADE 2018 present zijn

ADE Amsterdam Dance Event Logo

Van 17 tot en met 21 oktober is Amsterdam eventjes het middelpunt van de muziekwereld. Tijdens Amsterdam Dance Event 2018 kun je ’s avonds losgaan bij verschillende feesten in de stad. Ook zijn er veel bestaande festivals die speciaal voor ADE een editie organiseren. Wij geven je een overzicht van de festivals die je niet wilt missen.

1. Into The Woods


Into The Woods kennen we natuurlijk van het gelijknamige septemberfestival in Amersfoort. Na het grote succes van vorig jaar keert Into The Woods Weekender dit jaar tijdens ADE 2018 terug op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Als historisch pand kent De Werf een lange geschiedenis; van scheepswerf naar krakerspand voor kunstenaars en ambachtslieden. De perfecte locatie dus om goed te feesten én de verborgen parels van de dj-wereld te ontdekken. Kaarten voor de vrijdag zijn overigens nog verkrijgbaar.

Into The Woods / NDSM-werf / 19 & 20 oktober

2. DGTL

De laatste jaren is DGTL uitgegroeid van een nieuwkomer in de Amsterdamse scene tot een technofestival van internationale klasse. Tijdens ADE doet het festival opnieuw waar het allemaal mee begon: kunst, muziek en een uitdagende programmering. Daarnaast is het ook een prima aanvulling op DGTL 2018. Twee keer DGTL is immers beter dan één. Tijdens ADE geniet je donderdagnacht onder andere van Nina Kraviz en Jeff Mills. Ook De Sluwe Vos is van de partij. Op vrijdag- en zaterdagnacht wordt, in samenwerking met Paradise, de sterke programmering voortgezet. Dan reizen Bonobo, Âme en KiNK (b2b) namelijk ook af naar de Scheepsbouwloods.

DGTL / Scheepsbouwloods / 18 – 20 oktober

3. Pleinvrees

Ook Pleinvrees is een naam die je vast niet onbekend in de oren klinkt. Tijdens ADE 2018 geniet je van maar liefst drie edities van het Nederlandse festival dat elk het strand van Blijburg aan Zee in vuur en vlam zet. En niet alleen dat: elke dag worden de drie stages gehost door verschillende clubs, labels of artiesten. De vrijdag is daarbij de kers op de taart. Dan worden, in samenwerking met Watergate Club en Club Feierei, de kneiters van de Berlijnse techno scene in de Westergasfabriek geprogrammeerd. Tickets voor alle festivaldagen zijn nog beschikbaar.

Pleinvrees / Westergasfabriek / 18 – 20 oktober

4. Het Weekend

De School is tijdens ADE 2018 terug met hun vaste concept: 62 uur lang onafgebroken feesten. Van vrijdag tot maandagochtend geniet je hier van onder andere Marcel Dettman en SKY H1. Ook lokale talenten Job Jobse, Oceanic en upsammy draaien een set. Muziek is overigens niet het enige waar De School ‘Het Weekend’ zich mee op de kaart zet. Zo is er ook een voetbaltoernooi, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaan.

Amsterdam Dance Event 2018

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober 2018 wordt het centrum van Amsterdam omgetoverd tot één groot danswalhalla voor de 23e editie van Amsterdam Dance Event. Overdag kunnen professionals hun kennis bijspijkeren bij de vele conferenties, lezingen en demo’s. ’s Avonds vormen de vele poppodia en clubs in de stad het toneel voor het uitgebreide muziekprogramma. Vorig jaar toonden meer dan 2.500 artiesten hun kunsten in uiteenlopende (sub)genres. Meer dan 395.000 bezoekers reisden af naar de hoofdstad. Tickets voor de verschillende evenementen zijn te verkrijgen op de website van Amsterdam Dance Event.

 

 

Pleinvrees Logo

Pleinvrees 2021

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 27 november 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.