Sum 41 en meer naar Download Australia 2019

Vandaag breidt Download Australia 2019 zijn line-up uit. Onder andere Sum 41 en Pennywise zijn volgend jaar te zien op het dubbelfestival in Sydney en Melbourne.

De organisatie maakt vandaag naast Sum 41 en Pennywise de volgende bands bekend: Thy Art Is Murder, Polaris, Twelve Foot Ninja, Slaves en Voyager Australia. Deze bands voegen zich onder meer bij grootheden als Ozzy Osbourne en Slayer.

Sum 41

De Canadese poppunkers van Sum 41 zijn helemaal terug. In 2016 bracht de groep een nieuwe plaat uit en daarmee waren ze onder andere te zien op verschillende festivals in 2016 en 2017, zoals GroezrockGraspop en Pinkpop. De band rondom frontman Deryck Whibley scoorde hits met ‘Still Waiting’, ‘Fat Lip’, ‘Pieces’ en ‘Into Deep’. De optredens in Sydney en Melbourne zijn vooralsnog de enige bekendgemaakte shows van Sum 41 in 2019.

Download Australia 2019

Download is van oorsprong een Engels festival. De afgelopen jaren werd echter de hele wereld veroverd met festivals in Madrid, Parijs en Australië. In Australië besloot de organisatie er een dubbelfestival van te maken, met edities in Melbourne en Sydney. De festivals delen hetzelfde affiche en ze vinden vlak na elkaar plaats. Download Sydney kun je bezoeken op 9 maart en Download Melbourne staat 11 maart op de agenda. De line-up van 2019 kenmerkt zich door namen als Ozzy Osbourne, Judas Priest, Slayer en Sum 41. Meer informatie over het festival kun je vinden op de website van de organisatie. Hier kun je ook tickets scoren, welke over de toonbank gaan voor een prijs van ca. € 175,- per festival. Beide edities kun je zien voor ongeveer € 330,-.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel