Sting, Anouk, Ronnie Flex en meer naar nieuw Gronings Festival

Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Groningen krijgt in het aankomende jaar een geheel nieuw festival. Onder andere Sting luidt Stadspark Live in op 22 juni 2019.

De bevestiging van het evenement vond vanmiddag plaats. De eerste headliner van dit nieuwe festival werd ook meteen aangekondigd. Sting staat samen met Nederlandse artiesten als Anouk en Ronnie Flex op de planken.

Speculaties over nieuwe optredens in het Groningse Stadspark deden al even te ronde. Een geruime tijd geleden was de locatie namelijk al decor voor The Rolling Stones en Tina Turner. Hoewel dit losse optredens waren komt er in 2019 dus een echt festival met een capaciteit van 20.000 man. Het tot nu toe bekende affiche van Stadspark Live vind je hieronder:

Update: Inmiddels is duidelijk geworden dat er ook op 31 augustus in het stadspark van Groningen een groot festival plaats gaat vinden. Het festival draagt tot nu toe nog geen naam, maar zou ‘erg grote internationale artiesten’ moeten trekken.

Het feest op de Drafbaan zou zo’n 30.000 bezoekers moeten kunnen huisvesten. Dit zijn er al gauw 10.000 meer dan Stadspark Live

Het hele artikel met de bekendmaking van dit nieuwe festival vind je hier.

Sting

Foto: Eric Ryan Anderson

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterren bestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977, samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers, The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger vorig jaar nog in een uitverkochte AFAS Live.

Stadspark Live

Het spiksplinternieuwe Stadspark Live zal in 2019 zijn eerste editie zien. Het eendaagse festival vindt plaats op 22 juni in Groningen. De kaartverkoop voor het festival begint vrijdag 21 december aanstaande.