Festivalconcert: Massive Attack op Melt Festival 2010

Massive Attack

Over een kleine twee weken is het zover. Dan verzorgen de heren van Massive Attack twee concert in AFAS Live. Nu het collectief ook ’t eerste festivaloptreden van 2019 heeft aangekondigd, is het nodig tijd voor voorbereiding. Dit doen we met een terugblik op het steengoede optreden van 2018, op de main stage van Melt Festival! 

Bij Massive Attack draait het allemaal om de kwaliteit. En dat is te merken. Het legendarische album Mezzanine is inmiddels meer dan twintig jaar oud, maar nog steeds zijn hits als ‘Teardrop’ en ‘Angel’ razend populair. Ook worden de shows er niet minder op, waarbij alle songs – oud of nieuw – feilloos worden opgevoerd. Het is dan ook niet heel gek dat de huidige tour van de mannen een remaster van het twee decennia oude studioalbum is. De festivalshow van Melt illustreert perfect tot wat de band in staat is. Met een mix van triphop, jazz, hiphop, rock, reggae en zelfs klassieke muziek weet de band de aandacht op te eisen – en niet meer los te laten. Iets als de muziek van Massive Attack, op deze schaal, is dan ook een zeldzaam en haast kostbaar iets. Dit belooft dan ook een schitterend optreden zijn voor de festivalzomer!

Massive Attack

Massive Attack

Massive Attack is een triphopgroep uit de Britse plaats Bristol. De band is in 1988 opgericht door Robert del Naja (3D), Grant Marshall (Daddy G) en Andrew Vowles (Mushroom). In 1991 brachten de heren het debuutalbum Blue Lines uit met daarop monsterhit ‘Unfinished Sympathy’. De EP Ritual Spirit uit 2016 is het laatste wapenfeit van de Engelse groep.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen