Veel artiesten werken jarenlang aan hun droom om door te breken bij het grote publiek. Eens gelanceerd, proberen ze hun positie te bevestigen met optredens en nieuwe albums. Zo niet Gotye. Na zijn grote doorbraak in 2011, verdween hij van het toneel. Kunnen we de komende jaren nog wat van hem verwachten of waar is die gast gebleven?

Making Mirrors en vooral monsterhit ‘Somebody That I Used To Know’ waren voor veel mensen de eerste kennismaking met Gotye. Het was nochtans niet zijn eerste album. De Australische Belg maakte in 2003 zijn debuut met Boardface. In 2006 volgde Like Drawing Blood en in 2011 tot slot Making Mirrors. Hij neemt dus graag zijn tijd, maar nu duurt het toch wel erg lang.

Na 2011

Toen het voor Gotye kwam, kwam het allemaal tegelijk. Hij brak niet alleen door in thuishavens Australië en België, maar in heel Europa en Noord-Amerika. De video van ‘Somebody That I Used To Know’ is meer dan een miljard keer bekeken en staat zo in een illuster rijtje. Met dat succes kwamen een hoop verplichtingen en prijzen. Gotye reisde in 2012 de wereld rond om zijn plaat te promoten en mocht begin 2013 drie Grammy’s ophalen. Daarna verdween hij van het grote toneel. Hij deed dat met zoveel overtuiging dat nieuwszender CNN hem in 2016 per vergissing dood verklaarde.

Hommage aan Jean-Jacques Perrey

Gotye is gelukkig levend en wel. Op dit moment houdt hij zich bezig met een zijproject. Enkele jaren geleden leerde hij de Franse elektronicapionier Jean-Jacques Perrey kennen. Hij raakte gefascineerd door zijn werk en besloot het oude werk van de Fransman weer tot leven te brengen. Sindsdien brengt hij met een kleine orkestje hommages aan de inmiddels overleden artiest. Over nieuwe muziek rept hij geen woord. Tenzij hij nog een verassing in petto heeft, lijkt het erop dat we niet te veel meer moeten verwachten.

Gotye

Gotye Shoot 2008

De Australische Belg Wouter De Backer is al sinds begin jaren 2000 met muziek bezig, maar zijn grote doorbraak kwam pas in 2011 met zijn derde album, Making Mirrors. Daarop stond onder andere zijn absolute tophit ‘Somebody That I Used To Know’. Gotye speelde op festivalpodia over de hele wereld en werd bedolven onder de prijzen, maar een vervolg kwam er nooit.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?