Vijf redenen waarom we Oasis op de festivals willen zien in 2019

Is 2019 het jaar van Oasis? Ieder jaar opnieuw zijn er geruchten er een reünie komt. Wij sommen even op waarom we die geruchten zo graag willen geloven.

1. Het is ondertussen al tien jaar geleden

https://www.youtube.com/watch?v=5Zow-Hk2WaQ

Op 22 augustus 2009 speelde Oasis hun (voorlopig) laatste concert, op V Festival. Al tien jaar wachten fans op een reünie, voorlopig zonder resultaat. Hopelijk is tien jaar voldoende om de ruzie te stoppen en weer broederlijk naast elkaar op een podium te kruipen.

2. De broers solo smaakt naar meer

Zowel Noel als Liam doet het tegenwoordig als solo artiest. Noel mag ondertussen als subheadliner en zelfs als headliner aantreden. Beide broers tonen dat ze nog steeds fantastische live-artiesten zijn, maar dat geeft ons net meer zin om ze samen weer in topvorm op een podium te zien.

3. Hun repertoire mag nog eens afgestoft worden

http://gph.is/1a7h2o5

Beide broers zijn hun gloriejaren niet vergeten en spelen dan ook een flinke dosis Oasis-songs tijdens hun concerten. ‘Don’t Look Back In Anger’ en ‘Half The World Away’ zijn de favorieten van Noel, voor ‘Rock ‘n Roll Star’ en ‘Morning Glory’ moet je bij Liam zijn. Nostalgie genoeg dus, maar voor de echte fans mag het toch wat meer zijn. Een diepe duik in hun repertoire, met verborgen parels en b-kantjes.

4. 25 jaar Definitely Maybe

Afbeeldingsresultaat voor oasis definitely maybe

In 1994 kwam Oasis’ debuutplaat Definitely Maybe uit. In 2019 bestaat het album dus een kwart eeuw. Zou dat de broers motiveren om de strijdbijl tijdelijk te begraven? Moest het dit jaar niet het geval zijn, is de hoop nog niet verloren. Volgend jaar kunnen we hetzelfde doen met (What’s The Story) Morning Glory?.

5. Dan kunnen de geruchten eindelijk stoppen

Oasis is een van de meest consistente bands in de geruchtenmolen. Ieder jaar opnieuw zijn er aanwijzingen voor een verzoeningstour en ieder jaar opnieuw draait het op niets uit. Het is genoeg geweest. Zodra de broers terug vrede sluiten en samen op tournee gaan, kan die storm aan geruchten eindelijk gaan liggen.

Noel Gallagher’s High Flying Birds

Noel Thomas David Gallagher is een Engelse muzikant en singer-songwriter. We kennen Noel natuurlijk allemaal van Oasis, de legendarische band waarin hij samen met broertje Liam Gallagher speelde. In augustus 2009 werd de samenwerking tussen de broertjes beëindigd. Hierna is Noel onder de naam ‘Noel Gallagher’s High Flying Birds’ een solocarrière begonnen.

Liam Gallagher

Photo: Christian Hedel (Lollapalooza Berlin 2018)

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band uit tot één van de grootste die de aarde ooit gekend heeft. De eerste twee albums worden door velen gezien als enkele van de beste albums ooit gemaakt.

De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers, en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. Liam start een nieuwe band, Beady Eye, maar na twee albums zet hij daar in 2014 een punt achter. Een solo-carrière is de nieuwste troef, met het album ‘As You Were’ als eerste wapenfeit. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.