Welke Nederlandse artiest gunnen jullie de ESNS Popprijs van 2018?

Festivalacts Top 100 van 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Vandaag kunnen jullie stemmen, laat daarmee weten welke Nederlandse artiest volgens het festivalpubliek de Eurosonic Noorderslag Popprijs verdient. De award wordt vanavond om 23:30 uitgereikt. Wij zijn benieuwd of jullie het bij het juiste eind hebben!

Stemmen maar!

Wie mag van jou de popprijs winnen?

View Results

Laden ... Laden ...

De Popprijs

Vanavond wordt deze prijs om 23:30 uitgereikt in de grote zaal van De Oosterpoort. De Eurosonic Noorderslag Popprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De prijs bestaat uit een beeld van Theo Mackaay en een cheque van € 10.000. Dit is een initiatief van BV Pop en de Kunstenbond, en wordt uitgereikt door Buma Cultuur. Dat gebeurt steevast tijdens Noorderslag, de graadmeter voor Nederlandse muziek.

Eurosonic Noorderslag

Paceshifters, ESNS, Eurosonic
Photo: Bart Heemskerk (ESNS, 2018)

Eurosonic Noorderslag 2018 vindt plaats van 16 tot en met 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Voor veel artiesten is het een belangrijke stap geweest richting hun internationale doorbraak. Verspreid over verschillende locaties in de stad van het noorden, laten veel beginnende artiesten hun beste werk horen. Op Eurosonic Air wordt elke avond het dak er vanaf geblazen op de Grote Markt.