Van de festivalradar: waar is Skrillex gebleven?

Veel artiesten nemen af en toe een tijdje rust om bij te komen van het drukke artiestenleven. Maar sommigen verdwijnen bijna helemaal en laten nauwelijks iets van zich horen. Het is inmiddels wel even terug dat we van dubstep koning Skrillex hebben gehoord. Wat doet hij tegenwoordig?

Sonny Moore weet een flinke reputatie op te bouwen als Skrillex. Na twee jaar als frontman van de band ‘From First to Last’ besluitt hij in verband met stemproblemen verder te werken aan zijn solo carrière als dj. In april 2009 komt zijn eerste EP uit, genaamd Gypsyhook. Vanaf dit moment ontploft de dubstep-scène, waar Skrillex als een van de pioniers wordt gezien. Ook in Nederland was is geen onbekende. Zo heeft hij een aantal maanden in Groningen gewoond en is hij vaste gast op het affiche van Lowlands in 2012, 2013 en 2014.

Naast zijn solo-carrière werkt hij ook samen met Diplo onder de naam ‘Jack Ü’, waarmee hij onder meer de monsterhit ‘Where Are Ü Now’ met Justin Bieber released. Maar de hype rondom Skrillex lijkt inmiddels voorbij en het is heel wat jaren terug dat we hem op een festival hebben gezien. Twee jaar terug postte hij zelfs een video op YouTube, waarop het leek dat hij ging stoppen met zijn carrière. Maar is Skrillex echt van de festivalradar verdwenen?

“I’m not dead, I’m not gone”

Sonny Moore heeft zeker niet stil gestaan. Hij heeft bijvoorbeeld een paar shows gedaan met zijn oude band ‘From First to Last’ en ging ook vrolijk door onder het alias ‘Dog Blood’ samen met Boys Noize. Maar rondom zijn solo carrière gebeurde niet veel. Na ongeveer twee jaar radiostilte, laat Skrillex op 14 juni 2018 eindelijk van zich horen via Twitter. De beste man had rust en wat tijd nodig, maar het lijkt erop dat Skrillex zijn comeback gaat maken. Hij heeft inmiddels aan het einde van 2018 een kleine solo tour gedaan in Amerika. Komende tijd gaat hij weer zowel als ‘Dog Blood’ als Skrillex shows doen.

Hoelang we nog moeten wachten op nieuw werk van Skrillex blijft onduidelijk. Maar volgens vele fans heeft hij de smaak te pakken, want hij lijkt met veel projecten bezig te zijn. Naast de remixes die hij op eigen naam uitbrengt, heeft hij meegewerkt aan de muziek voor de game ‘Kingdom Hearts III’. Ook heeft hij geteased naar nieuwe muziek met ‘Dog Blood’. Met zoveel activiteiten kan het wellicht nog even duren voordat we Skrillex weer in ons kikkerlandje zien verschijnen, maar de kans dat hij terugkeert naar de festivalweides is zeker aanwezig.

Skrillex

Skrillex Live 2011

Sonny Moore begon in 2006 aan zijn solo-carrière als Skrillex. Voorheen was hij frontman van de emo-band ‘From First to Last’ maar door stemproblemen hield hij daarmee op. Skrillex bracht zijn eerste EP in 2009 uit en heeft sindsdien een flinke reputatie opgebouwd in de dubstep scène. Inmiddels heeft hij 8 grammy’s op zijn naam staan en wordt hij gezien als de koning van dubstep. De laatste keer dat we Sonny Moore als Skrillex mochten zien in Nederland was op Lowlands 2014.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra