Release Day: nieuwe albums van The National, Rammstein en Interpol

The National
Photo: Christian Hedel (Lollapalooza Berlin 2018)

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe albumreleases voor je op een rijtje. Deze week zetten we de spotlight op de acts van Best Kept Secret, Lowlands en Pukkelpop.

Artiesten gaan vaak niet zomaar op tour, maar doen dat ter promotie van nieuw materiaal. Benieuwd naar nieuwe toevoegingen in de festival setlists? Lees vooral verder!

I Am Easy To Find – The National

We hoefden er niet lang op wachten: twee jaar na Sleep Well Beast krijgen we het volgende album van The National. De eerste tonen werden al gespeeld tijdens de voorbije tours van de band. Onder andere ‘Light Years’ en ‘Rylan’ kwamen naar boven drijven.

I Am Easy To Find is vandaag verschenen. Het telt maar liefst 16 nummers en is met zijn 63 minuten ook het langste album van The National. Er zal ook een shortfilm rond het album verschijnen, met in de hoofdrol Oscar-winnares Alicia Vikander.

Rammstein – Rammstein

Tien jaar, zolang heeft het geduurd tot de release van nieuw materiaal . Een decennium dat weliswaar goed is gevuld met live optredens, maar toch een lange tijd zonder nieuw werk. Sinds vandaag ligt het zevende album dan toch eindelijk in de rekken. Een titel is er (nog?) niet en de band heeft ook nog geen artwork laten zien. De eerste twee nummers, ‘Deutschland’ en ‘Radio’ zijn wel al te beluisteren.

Dedicated – Carly Rae Jepsen

‘Call Me Maybe’ verscheen inmiddels al zeven jaar geleden (voel je je al oud?), maar Carly Rae Jepsen is nog lang niet vergeten. Ze staat ontzettend hoog op de affiche van Best Kept Secret en zal daar aantreden met gloednieuw werk. Dedicated is haar vierde album en het verschijnt vandaag.

A Fine Mess – Interpol

Geen echt album, wel een EP voor Interpol. A Fine Mess bevat vijf nummers die de laatste versie van het vorige album, Marauder, niet haalden. Echter belooft deze plaat in dezelfde sound verder te gaan. Net zoals de rest van de lijst is de release vandaag.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.