Release Day: nieuwe albums van Mark Ronson, The Raconteurs, Two Door Cinema Club en Hot Chip

The Raconteurs

Vrijdag = Release Day! Elke week zetten we de belangrijkste albumreleases voor je op een rij. Vandaag richten we onze spotlight op nieuwe albums van Mark Ronson, The Raconteurs, Two Door Cinema Club en Hot Chip.

Artiesten gaan vaak niet zomaar op tour, maar doen dat ter promotie van nieuw materiaal. Benieuwd naar nieuwe toevoegingen in de festival setlists? Lees vooral verder!

Late Night Feelings – Mark Ronson

Late Night Feelings - Mark Ronson albums

Met Late Night Feelings heeft Mark Ronson zijn vijfde langspeler te pakken. Tijdens het 50-jarige jubileum van Pinkpop trakteerde de Britse producer zijn fans al op nieuw materiaal, waaronder ‘Late Night Feeling’ en ‘Nothing Breaks Like a Heart’. Op dit nieuwe album is Ronson de samenwerking aangegaan met artiesten als Miley Cyrus, Lykke Li en King Princess.

Help Us Stranger – The Raconteurs

release day

De Amerikaanse rockers van The Raconteurs heeft vandaag het derde studioalbum Help Us Stranger uitgebracht. Eerder dit jaar schitterde de band rondom frontman Jack White al op BKS, waar het nnubliek al getrakteerd werd op nieuw materiaal. Mede dankzij de kennismaking met ‘Bored and Razed’, ‘Help Me Stranger’ en ‘Live a Lie’, zijn de heren zelfs uitgeroepen tot de op een na beste band van Best Kept Secret 2019!

False Alarm – Two Door Cinema Club

TDCC False Alarm

Denk je upbeat-indiepop, dan denk je Two Door Cinema Club. De band van hits als ‘What You Know’ en ‘Undercover Martyn’, stond eerder deze maand nog in een uitverkochte zaal in de Melkweg, Amsterdam. Met nieuw materiaal van de laatste langspeler False Alarm op zak, kan de groep wederom wat lekkere dansvloerknallers aan de festivalsetlist toevoegen.

A Bath Full of Ecstasy – Hot Chip

Release Day

A Bath Full of Ecstasy is alweer het zevende album van de Britse groep Hot Chip en staat weer bol van kleurrijke en elektronische indiepopliedjes. Natuurlijk hoort bij een nieuw album een nieuwe tournee, waarbij ook Nederland wordt aangedaan. Op 14 april stond de band nog in een uitverkocht Paradiso Noord maar zal later dit jaar terugkeren naar de hoofdstad: op maandag 2 december staat een optreden in de Melkweg, Amsterdam gepland.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel