De beste festivalconcerten van 2019 om je festivalloze weekend mee door te komen

Editors
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tussen al het festivalgeweld door, gaan we komend weekend een bijna festivalloze tijd in. Natuurlijk zijn er wel festivals te vinden voor de die hards, zoals Milkshake, maar de echte klappers blijven uit. Om ontwenningsverschijnselen te voorkomen, schotelen we je vandaag toch nog je wekelijkse dosis festivalconcerten voor, en wel de mooiste van 2019 tot nu toe. Enjoy!

Editors op Down The Rabbit Hole

Er zijn maar weinig artiesten die zo vaak op festivals staan als Editors. De band rondom Tom Smith is al jaren ongekend populair en met goede reden. Editors staat namelijk garant voor een geweldige show. Ook op Down The Rabbit Hole 2019 was het weer raak, toen de band hun oude hits combineerde met nieuw materiaal, zoals de nieuwste single ‘Frankenstein’. Toch blijven de oude klappers zoals ‘Blood’ en ‘Sugar’ de hoogtepunten van de set vormen. Deze twee hits kijk je nu terug.

Cage The Elephant op Pinkpop

Pinkpop vierde dit jaar de 50ste verjaardag en had daarvoor een hele rits geweldige artiesten uitgenodigd. Dat The Cure, Fleetwood Mac en Anouk een goede show gingen geven, hadden we je van tevoren op een blaadje kunnen geven. Toch kwamen er ook hoogtepunten uit onverwachtse hoeken, zoals bij Cage The Elephant. Als een soort Mick Jagger nam de leadzanger het publiek mee in de rock & roll waanzin van zijn band. De energie is moeilijk in beelden te vangen, maar terugkijken blijft heerlijk.

The Cure op Rock Werchter

https://www.youtube.com/watch?v=zVKLlrO_t8M

2019 lijkt het jaar van de comeback te zijn, onder andere door de terugkomst van The Cure op de festivalplanken. De legendarische band stond bewapend met een hele verzameling hits op de weide van Rock Werchter. Terwijl de zon onderging konden we genieten van geweldige tracks zoals ‘A Forest’, ‘Boys Don’t Cry’ en ‘Friday I’m In Love’. Wij denken er graag nog eens aan terug.

Big Thief op Best Kept Secret

Naast oude legendes hebben we dit jaar gelukkig ook genoeg nieuw talent gezien, en welk festival leent zich beter voor nieuw talent dan Best Kept Secret? Dit jaar wist het festival een act met weinig ervaring, maar grote verwachtingen te boeken: Big Thief. Met hun eigen folk/pop/rock-geluid wisten ze het publiek van BKS aan zich te binden. De live-uitvoering van hun single ‘Cattails’ terugkijken is dan ook zeker geen straf.

Skepta op Woo Hah

De zoete klanken van Big Thief zijn perfect om bij weg te dromen, maar soms wil je gewoon losgaan. Dat kan gelukkig met Skepta, die op Woo Hah 2019 nog een vurige set weggaf. Oudere grime-hits zoals ‘That’s Not Me’ en ‘Shutdown’ werden naadloos gemixt met nieuw materiaal zoals ‘Redrum’ en ‘Greaze Mode’. Uiteraard mocht ook ‘Praise The Lord’ niet ontbreken, die Skepta, net als op Splash!, speelde ter ere van A$ap Rocky. Wij zouden zeggen: Gordijnen dicht, volume op 11 en bouw je eigen moshpit!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.