Fotoverslag: op Milkshake 2019 kan iedereen zichzelf zijn

1554
Milkshake 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Al een paar jaar vindt het extravagante Milkshake Festival plaats in Amsterdam, hét festival waar alles mag en niks moet. Het is een festival voor iedereen: sexuele voorkeur, huidskleur, religie.. op Milkshake is iedereen welkom. Omdat deze plek alle bezoekers een vrij en welkom gevoel geeft, gingen wij op onderzoek uit. Wat zijn de tofste outfits en wat maakt dat festivalbezoekers zich hier zo vrij voelen om alles aan te trekken wat ze willen?

Micki en Toby

Milkshake
Foto: Festileaks / Alejandra Broersma

“Dit is de derde keer dat we op Milkshake zijn. In Engeland zijn we nog niet zoiets tegen gekomen. Iedereen is zo vrij en open! De sfeer is zo innemend, echt fantastisch. Je kan eruit zien zoals je maar wilt en niemand die naar je omkijkt of over je oordeelt, zoals dat in het dagelijks leven gebeurt. We komen hier wel puur voor de sfeer, afgelopen jaren is de muziek niet meer zoals een paar jaar terug. We zouden wel wat meer disco willen.”

Tobiás en Michel

Milkshake
Foto: Festileaks / Alejandra Broersma

“Het is de eerste keer dat we op Milkshake zijn, maar we voelen ons heel vrij hier. De zaterdag van het festival was ook heel fijn, maar je merkte dat mensen wel iets meer terughoudend waren. Of iedereen heeft het beste voor de laatste dag bewaard, net zoals wij. Vandaag pakken we wat meer uit met onze outfits en make-up. Omdat iedereen hier zich kleed zoals ze maar willen voelen wij ons ook vrij om dat te doen.”

Cha en Nel

Milkshake
Foto: Festileaks / Alejandra Broersma

“Wij willen één keer per jaar ontsnappen aan alle regels en normen van de maatschappij. Daarom komen we ieder jaar naar Milkshake. We vinden het erg leuk om ons te verkleden, het geeft je een heel vrij gevoel. En het mooie is dat het hier allemaal kan. De organisatie heeft écht iets moois en betekenisvols neergezet.”

Adriaan

Foto: Festileaks / Alejandra Broersma

“Ik vind het belangrijk om altijd mezelf te kunnen zijn, maar helaas kan dat anno 2019 nog niet altijd overal. Daarom is Milkshake zo’n opluchting. Hier laat iedereen elkaar zichzelf zijn, iedereen respecteert elkaar. Ik heb de tofste en gekste outfits gezien, en niemand die daar raar van opkijkt. Zelfs nudisme is hier normaal. Het is heerlijk om voor twee dagen in deze kleurrijke, accepterende bubbel te leven.”

Kouta en Anna

Foto: Festileaks / Alejandra Broersma

“Hier hoef je geen rekening met de maatschappij te houden. Je mag zoveel en hoe je er ook uitziet, iedereen respecteert je. Ik vind het chill om nu eens een een andere kant van mezelf te showen en me ook zo vrij te voelen. Het kan hier niet gek genoeg, dus je kijkt je ogen uit. Dat is ook het leuke; iedereen pakt zo uit met make-up, kleding, pruiken en noem maar op.”

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.