Release Day: nieuwe albums van Ed Sheeran, New Order en Bloc Party

Ed Sheeran

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe albumreleases voor je op een rijtje. Deze week zetten we de spotlight op Ed Sheeran, New Order en Bloc Party. Daarnaast brengt Paul McCartney vier nieuwe uitgaves van live-platen uit.

Artiesten gaan vaak niet zomaar op tour, maar doen dat ter promotie van nieuw materiaal. Benieuwd naar nieuwe toevoegingen in de festival setlists? Lees vooral verder!

No. 6 Collaborations Project – Ed Sheeran

Ed Sheeran gaat in No. 6 Collaborations Project de samenwerking aan met verschillende legendarische acts. Zo werken artiesten als Bruno Mars, Justin Bieber en Chance The Rapper mee aan deze elpee, waardoor nu al kan worden vastgesteld dat dit een heus meesterwerk gaat worden. Met het ruime aantal van vijftien songs heb je ook genoeg in handen met deze langspeler.

Σ(No12Klg17Mif) New Order + Liam Gillick: So It Goes – New Order

Een mond vol, Σ(No12Klg17Mif) New Order + Liam Gillick: So It Goes heet het nieuwe album van New Order, de band die is voortgekomen uit Joy Division. Het is echter niet helemaal nieuw. Dit nieuwe album is een live-registratie van een opgenomen sessie op 13 juli 2017. Deze coloured LP bevat naast de volledige gig, die Joy Division in 1978 gaf in het TV-programma “So It Goes” van Tony Wilson, nog drie extra tracks.

Silent Alarm Live – Bloc Party

Silent Alarm, wie kent deze binnenkomer van Bloc Party niet. Met hits als ‘Helicopter’, ‘This Modern Love’ en ‘Banquet’ kunnen we spreken van een van de grootste albums uit de popmuziek. Vorig jaar bestond het kunststuk 15 jaar, en om die reden besloot de band de langspeler integraal uit te voeren tijdens diverse shows. De groep rond zanger Kele Okereke laat het hier niet bij en geeft de wereld met Silent Alarm Live een live-registratie van de debuutplaat.

Wings Over America – Paul McCartney

The Beatles-legende Paul McCartney brengt niet één, niet twee, maar wel vier reissues uit van livealbums. De meest bekend is waarschijnlijk Wings Over America. Dit was in 1976 een van de meest succesvolle tours ooit door de Verenigde Staten en Canada. Meer dan 600.000 mensen werden tijdens de 31 optredens getrakteerd op onder andere ‘Yesterday’, ‘Live And Let Die’, ‘Blackbird’ en ‘Lady Madonna’. De overige drie heruitgaven laten zich Choba B CCCP, Paul Is Live en Amoeba Gig noemen.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel