Release Day: Nieuwe albums van Flaming Lips, Thom Yorke en Sum 41

Foto: Eric Pamies

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe albumreleases voor je op een rijtje. Deze week zetten we de spotlight op Sum 41, Flaming Lips en Spoon. Daarnaast is het nieuwste album van Thom Yorke, naast digitaal, nu ook op CD en Vinyl te verkrijgen.

King’s Mouth: Music and Songs – Flaming Lips

De Flaming Lips wagen zich met King’s Mouth: Music and Songs aan hun 15e langspeler. Al 4.000 mensen hadden het geluk om op 13 april een gouden versie van deze LP te bemachtigen. Die werd uitgegeven als promotie stunt op Record Store Day. De plaat is een conceptalbum dat oorsponkelijk is gebruikt als soundtrack bij een kunsttentoonstelling van frontman Wayne Coyne. Dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat het weer een bijzonder album gaat worden.

Anima – Thom Yorke

Dit album was al een klein maandje te horen, maar nu kunnen we dan ook echt de CD- en Vinyl-versie ervan kopen. Anima is het derde solo-album van alleskunner Thom Yorke. Op deze plaat duikt Thom weer de experimentele muziek in, zoals alleen hij dat kan. Met precies de juiste noten, op precies de juiste plaatsen.
Dit album blijft niet beperkt tot alleen audio, maar pakt ook uit in het visuele format. Thom Yorke heeft de handen ineengeslagen met filmmaker Paul Thomas Anderson om een short film te maken, geïnspireerd door de muziek van de short-film Anima. Deze 20 minuten durende movie is te bekijken op Netflix.

Order In Decline – Sum 41

De Canadezen van Sum 41 brengen deze week alweer hun 7e album uit, genaamd Order In Decline. We kunnen al veel langere proeven van dit album, met maar liefst vier uitgebrachte singles. Hiervan springen ‘Out for Blood’ en ‘Never There’ er toch wel uit. Het belooft in ieder geval veel goeds. Wat de rest van de plaat ook gaat brengen; het wordt vast goed. De band liet eerder dit jaar weten dat dit album zijn ”heaviest and most agressive album so far” is.

Everything Hits At Once – Spoon

De mannen van Spoon hebben besloten hun beste nummers te verzamelen op één plaat. De naam van deze verzamelplaat luidt Everthing Hits at Once. Deze best of neemt ons in vogelvlucht mee door de 25 jaar durende carrière. Spoon heeft nooit echt grote hits gehad, maar moet het hebben van een constant hoog niveau. Dat wordt nog maar eens bewezen op deze plaat, die dan ook geen moment verveelt. Het werk bevat naast de nostalgische vlucht ook nog één nieuwe song: ‘No Bullets Spent’. Dit nummer past overigens perfect in het geheel, wat de kwaliteit van Spoon maar eens extra benadrukt.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts