Verrassing! Deze artiesten traden samen op tijdens Glastonbury 2019

Foto: Rachel Docherty

Glastonbury staat altijd bekend om hun line-ups met ongeveer alle grote namen op tour. Ook zit het festival altijd vol met verrassingen. Het kan zomaar zijn dat bijvoorbeeld Chris Martin even een nummertje bij een van de artiesten komt meedoen. Wij hebben alle verrassingsoptredens van dit jaar voor je op een rijtje gezet!

Kylie Minogue en Nick Cave zingen ‘Where The Wild Roses Grow’

Het was al een speciaal moment voor haar dat Kylie Minogue dit jaar eindelijk op Glastonbury stond. Oorspronkelijk zou de Australische zangeres al in 2005 het podium daar betreden, maar moest toen annuleren omdat er bij haar borstkanker werd geconstateerd. Dit jaar is ze terug en neemt voor haar optreden een paar speciale gasten mee. Een van die gasten is Nick Cave, met wie zij hun prachtige nummer ‘Where The Wild Roses Grow’ ten gehore bracht.

Chris Martin van Coldplay ook bij Kylie Minogue op het podium

Kylie Minogue brengt nog een speciale gast met zich mee. Ditmaal met een bijzonder verhaal. Toen zij in 2005 moest annuleren, coverden vele artiesten haar nummers. Een van die artiesten, was Coldplay. Kylie vroeg daarom Chris Martin dit jaar een nummer met haar mee te spelen. Samen speelden zij ‘Can’t Get You Out Of My Head’.

Chris Martin op het podium bij Stormzy

Dit jaar is een groot jaar voor Stormzy. De rapper is inmiddels een van de grootste rappers binnen het grime-genre en dit jaar scoorde hij al een hit met ‘Vossi Bop’. Als kers op de taart mocht hij daarom de vrijdag van Glastonbury afsluiten. Samen met Coldplay-zanger Chris Martin speelde hij zijn nummer ‘Blinded By Your Grace, Part 1’.

Miley Cyrus speelt de megahit ‘Old Town Road’ samen met Lil Nas X en haar vader

https://youtu.be/0nNxLpfZt38

‘Old Town Road’ van Lil Nas X is een van de grootste hits van dit jaar. Omdat het country rap-nummer zo een succes was, werd er een remix met Billy Ray Cyrus uitgebracht. Miley Cyrus bracht beide artiesten op het podium, wat zorgde voor een legendarisch moment. Later speelde Lil Nas X ook nog zijn nummer ‘Panini’ samen met haar.

Bastille doet ‘Joy’ samen met Lewis Capaldi

https://youtu.be/1dG7jmMZgAU

‘Joy’ is een van de nieuwste nummers van Bastille, wat op het album Doom Days staat. Afgelopen weekend speelde de band een set op Glastonbury, waar zij dit nummer ten gehore brachten samen met niemand minder dan Lewis Capaldi.

Pet Shop Boys treden samen op met The Killers

‘Always On My Mind’ is een van de vele legendarische nummers van Pet Shop Boys. Reden genoeg om hen uit te nodigen op het podium, dachten The Killers. Zaterdagavond was het dan zover: toen stonden ze samen op de Pyramid Stage. En als klap op de vuurpijl deden ze ook nog ‘Human’ samen.

The Killers en Johnny Marr spelen ‘This Charming Man’

Ook The Killers hebben nog een special guest meegenomen voor hun Glastonbury-set. Naast Pet Shop Boys, worden fans verrast met een optreden van niemand minder dan The Smiths-gitarist Johnny Marr. Samen spelen zij het The Smiths-nummer ‘This Charming Man’. Daarna zette Marr zelfs het legendarische gitaarrifje van ‘Mr. Brightside’ in. Een uitzinnige menigte als gevolg.

Stefflon Don neemt Idris Elba mee

Stefflon Don had dit jaar een grote hit te pakken met het nummer ‘Boasty’, samen met Wiley, Sean Paul en acteur Idris Elba. De eerste twee zijn niet aanwezig en het leek er op dat ook Elba niet zijn opwachting zou maken bij haar op het podium. In een video die op het scherm vertoond wordt zegt hij namelijk dat hij die avond niet bij het optreden van de rapper kan zijn en dat er een special guest voor hem in de plaats komt. Uiteindelijk is hij zelf de special guest.

Dave geeft fan Alex de kans van zijn leven

Rapper Dave vroeg of iemand uit het publiek op het podium wilde komen. Alex was de gelukkige. Geheel in stijl met zijn Paris Saint-Germain-shirt met de naam Thiago Silva, mocht hij op het podium komen om het gelijknamige nummer samen met Dave te spelen. En dat deed hij heel goed! Heel goed!

Glastonbury 2019

Glastonbury
Foto: Kris Williams

Glastonbury 2019 vond plaats van 26 tot en met 30 juni. Voor elke editie weet het Britse festival weer de grootste namen te strikken. Dit jaar stonden onder meer Stormzy, Kylie MinogueJanelle MonáeThe Cure en The Killers op het festival.

Kaartjes voor het festival zijn niet meer te verkrijgen. De tickets voor het evenement gingen op 4 oktober in de verkoop en waren traditiegetrouw vrijwel direct uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.