Festileaks Tipt: 10 festival must-haves voor Lowlands 2019

1368
Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Tegelijk met het Belgische Pukkelpop kunnen we ook in Nederland genieten van haar counter part: Lowlands. Naast muziek ook optimaal genieten komedie, wetenschap, kunst en ga zo maar door. Maar hoe kun je nou een heel weekend van al dit moois compleet volhouden en wat mag je hiervoor niet vergeten?

In onze handige Festival Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een roze heuptasje, maar ook powerbanks en luchtbedden staan erop. De onderstaande 10 items maken jouw ervaring op Lowlands nog net een beetje beter.

1. Steekwagen capaciteit 80kg – € 29,99

Je herkent het fenomeen ongetwijfeld: thuis pak je alles met beleid in, zodat je zeker weet dat tijdens het sjouwen alles goed gaat. Eenmaal aangekomen op de parking blijkt echter dat het gelikte plannetje niet zo gelikt is. De giga tas blijkt niet zo handzaam en het bier heb je ook volledig onderschat. Al deze struggles zijn verleden tijd met een steekwagen! Je vervoert hiermee tot wel 80kg, zo de brug over, jouw tentje in.

2. Handpomp – € 14,99

Je weet natuurlijk wel dat je een luchtbed nodig hebt. Maar hoe vaak komt het wel niet voor dat je aan alles denkt, behalve… aan een pomp. Zit je weer te hannesen met jouw mond-tot-luchtbedbeademing, terwijl het maar niet wil lukken. Regel dus een pomp, zodat je snel door het ‘zet je tent op’-proces heengaat.

3. Quechua Koeltas 20 liter – € 19,99

Je hebt de hele zomer hard gewerkt om de drankjes op Lowlands te betalen, maar dan slaat de dorst toe op de camping. En hier heb je absoluut geen boompje in de tuin staan die de nodige biertjes aftikt. Maar als je de pintjes van huis meeneemt, verdampen ze. Help! Wat nu? De oplossing: een koeltas! Zorg nog wel voor koelelementen en dan kom je nooit meer om van de dorst.

4. Poncho – € 24,99

Lowlands

Het lijkt er vooralsnog op dat het volgende week wisselvallig weer gaat worden. Zorg dus voor goede beschutting tegen de regen. Wat werkt er dan beter dan een poncho? Deze opvouwbare jongen steek je ook nog eens gemakkelijk in de broekzak. Beter dan plastic poncho’s blijven kopen die na één keer dragen kapot zijn, en het is nog beter voor het milieu ook.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. JBL Bluetooth speaker stealth – € 69,99

Voor jou is het muzikale aanbod van Lowlands niet voldoende. Ook ‘s ochtends als je uit je tent bent gebrand, wil je kunnen genieten van de beste muziek. Je kunt natuurlijk oortjes indoen, maar het is wel zo gezellig om met al jouw vrienden te luisteren. Zorg er dus voor dat je een bluetooth speaker in huis haalt. Hiermee wordt het ‘s ochtends een stuk gezelliger als je brak je uiterste best doet een croissantje binnen te houden.

6. Gekleurde feestverlichting – € 33,95

Lowlands

Oke, het is gelukt: je tentenkamp staat. Maar dan blijkt dat het toch wel erg donker is en dat je moet grabbelen om die bluetooth speaker te vinden, laat staan aan te zetten. Breng daarom verlichting mee! Bijvoorbeeld deze kleurrijke lampjes, zodat je altijd weet waar je moet zijn nadat je ‘s nachts een rondje hebt gewandeld over het campingterrein.

7. Thunderplugs Pro filters 18dB en 26dB – € 14,95

Met dat prachtige programma van Lowlands wil je natuurlijk extra veel zien. Maar je wilt niet dat je na een goed weekend feesten wakker wordt met een vreselijke piep in je oren, of nog veel erger. Het is daarom essentieel dat je goede gehoorbescherming draagt! En ideaal: als je de Thunderplugs van Bananaz vandaag bestelt, heb je ze morgen al in huis!

8. Powerbank Fresh ‘n Rebel 18.000 mAh – € 49,99

Lowlands

Je staat te genieten van een toffe act en wil even een videootje maken om de thuisblijvers te laten zien dat jij het leuker hebt. Maar tot je grote schrik, blijkt je telefoon alweer leeg te zijn. Hoe dit op te lossen? Met deze parel natuurlijk! Als je voor een goede wilt gaan, is dit een van je beste opties. Je kunt hiermee namelijk tot zo’n 9 à 10 keer een toestel van een volle accu voorzien. Als je hem deelt met een vriend heb je dus allebei een heel weekend een volledig opgeladen telefoon. We hebben voor jou nog veel meer powerbanks uitgezocht. Kies hier ook vooral jouw favoriet uit.

9. Ducttape – € 13,95

Ducttape, dat zal niet het eerste zijn waaraan je denkt. Maar je zult ook niet de eerste zijn die na het oppompen van zijn luchtbed erachter komt dat er een minuscuul gat in zit, waardoor de lucht er net zo hard weer uitgaat als dat-ie erin wordt gepompt met de eerder benoemde handpomp. Met een rol tape kun je dat gat dichten, waardoor je alsnog een goede nachtrust tegemoetgaat. Verder is het ook gewoon handig om iemand die te veel aan het praten is tijdens een optreden de mond te snoeren. Multifunctioneel en daardoor volstrekt onmisbaar dus.

10. Beer Pong drankspel – € 13,92

Lowlands

Natuurlijk kun je niet 24 uur per dag doorbrengen op het festivalterrein, maar dan is het wel zo leuk om op de camping ook wat te doen te hebben als je ’s avonds nog niet kan slapen. Blijf vooral niet stilzitten en ga voor een vertrouwd potje Beer Pong. Zet de toon met een goede stemming en werp je vrienden hun noodlot tegemoet.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 campingitems? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Lowlands 2019!

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.