Advertisement

Festileaks Tipt: 10 festival must-haves voor Pukkelpop 2019

België, opgelet. De augustus-festivals zijn aan de beurt, dus ook Pukkelpop staat voor de deur. Met nog een kleine week te gaan is het tijd om de laatste voorbereidingen te treffen. Het is op de camping niet toegestaan om een steekkar te gebruiken. Hier hebben wij dan ook een alternatief voor gevonden in de vorm van een heuse backpack. Verder mag je ook geen gasbranders en dergelijke meenemen, maar de organisatie zorgt voor kookpunten waar je alsnog jouw knakworsten en soepen kunt opwarmen.

In onze handige Festival Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een roze heuptasje, maar ook powerbanks en luchtbedden staan erop. De onderstaande 10 items maken jouw ervaring op Pukkelpop nog net een beetje beter.

1. Backpack Beefree 70 Liter – € 69,95

Op de camping van Pukkelpop zijn steekkarren verboden. We hebben daarom een prachtig alternatief gevonden. Deze parel onder de rugzakken maakt korte metten met het gepuzzel tijdens het inpakken en al helemaal met die lamme armen tijdens het sjouwen. Hou je handen vrij voor belangrijkere zaken: een ijskoude pint! Deze rugzak is helemaal te verstellen, zodat hij perfect aansluit bij de vorm en grootte van je rug.

2. Handpomp – € 14,99

Je weet natuurlijk wel dat je een luchtbed nodig hebt. Maar hoe vaak komt het wel niet voor dat je aan alles denkt, behalve… aan een pomp. Zit je weer te hannesen met jouw mond-tot-luchtbedbeademing, terwijl het maar niet wil lukken. Regel dus lekker een pomp en dan kun je meteen aan een welverdiend biertje beginnen, zodra de tent op staat.

3. Quechua Koeltas 20 liter – € 19,99

Het is op de camping van Pukkelpop toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Maar een lauw biertje is natuurlijk niet te zuipen, dus wij hebben voor jou nagedacht over hoe je de pintjes lekker koud kunt blijven drinken. De oplossing: een koeltas! Zorg wel voor koelelementen en dan kom je nooit meer om van de dorst.

4. Poncho – € 24,99

Het lijkt er vooralsnog op dat het volgende week wisselvallig weer gaat worden. Zorg dus zeker voor goede beschutting tegen de regen. Wat werkt dan beter dan een poncho? Als je een herbruikbare koopt, kun je die makkelijk opvouwen en in je broekzak steken als je hem niet nodig hebt. Beter dan plastic poncho’s blijven kopen die na één keer dragen kapot zijn, en het is nog beter voor het milieu ook.

5. JVC In-ear oordopjes – € 10,99

Het is helaas niet toegestaan om geluidsinstallaties, zoals bluetooth-boxen, het campingterrein mee op te nemen. We moeten dus op zoek naar een alternatieve manier om toch even te kunnen genieten van jouw eigen muziek, kort voor het slapengaan of juist meteen nadat je wakker bent. Je kunt helaas niet samen met je vrienden luisteren, maar voor in de tent zijn in-ear oordoppen de beste mogelijkheid.

6. La Casa de Papel masker – € 8,69

Niet zo heel lang geleden is het derde seizoen van La Case de Papel uitgekomen. Jij doet dus helemaal mee met de nieuwste mode wanneer je een masker van de beruchte gijzelnemers opzet! Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat je sowieso opvalt. De kans is groot dat je met jouw enge look op de schermen van het festival belandt.

7. Thunderplugs Pro filters 18dB en 26dB – € 14,95

Met dat prachtige programma wil je natuurlijk extra veel zien. Maar je wilt niet dat je na een goed weekend feesten wakker wordt met een vreselijke piep in je oren, of nog veel erger. Het is daarom essentieel dat je goede gehoorbescherming draagt! En ideaal: als je de Thunderplugs van Bananaz vandaag bestelt, heb je ze morgen al in huis!

8. Powerbank Fresh ’n Rebel 18.000 mAh – € 49,99

Je staat te genieten van een toffe act en wil even een videootje maken om je vrienden laten zien hoe vet jij het hebt op het festival. Maar tot je grote schrik blijkt je telefoon alweer leeg te zijn. Hoe dit op te lossen? Met een powerbank! Als je voor een goede wilt gaan, is dit een van je beste opties. Je kunt hiermee namelijk tot zo’n 9 à 10 keer een toestel van een volle accu voorzien. Als je hem deelt met een vriend heb je dus allebei een heel weekend een volledig opgeladen telefoon. We hebben voor jou nog veel meer powerbanks uitgezocht. Kies hier ook vooral jouw favoriet uit.

9. Ducttape – € 13,95

Ducttape, dat zal niet het eerste zijn waaraan je denkt. Maar je zult ook niet de eerste zijn die na het oppompen van zijn luchtbed erachter komt dat er een minuscuul gat in zit, waardoor de lucht er net zo hard weer uitgaat als dat-ie erin wordt gepompt met de eerder benoemde handpomp. Met een rol tape kun je dat gat dichten, waardoor je alsnog een goede nachtrust tegemoetgaat. Verder is het ook gewoon handig om iemand die te veel aan het praten is tijdens een optreden de mond te snoeren. Multifunctioneel en daardoor volstrekt onmisbaar dus.

10. Beer Pong drankspel – € 13,92

Natuurlijk kun je niet 24 uur per dag doorbrengen op het festivalterrein, maar dan is het wel zo leuk om op de camping ook wat te doen te hebben als je ’s avonds nog niet kan slapen. Blijf vooral niet stilzitten en ga voor een vertrouwd potje Beer Pong. Zet de toon met een goede stemming en werp je vrienden hun noodlot tegemoet.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 campingitems? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Pukkelpop 2019!

Pukkelpop 2019

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Dit jaar vond de 34ste editie van Pukkelpop plaats. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Ontdek alvast wat je kunt verwachten van de show van headliner Twenty One Pilots. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel