Jinjers Festival CV: “Ik werd naakt wakker in bed, dus geen idee wat er gebeurd is”

Jinjer heeft op verschillende Europese festivals gespeeld in de zomer van 2019. Voor deze nieuwe editie van het Festival CV spreken we met bassist Eugene Abdukhanov over alles wat hij in het verleden op festivals mee heeft gemaakt. Welke festivals staan er bijvoorbeeld op zijn bucketlist? En welke bands zou hij allemaal op zijn eigen festival line-up zetten?

Wie is Eugene Abdukhanov?

  • Geboren in Makeevka, Ukraine
  • Abdukhanov is bekend als de bassist van de Oekraïnse groove metalband Jinjer waar hij sinds 2011 speelt
  • Jinjers grootste hits tot nu toe zijn ‘Pisces’ en ‘Teacher, Teacher!’
  • De band heeft deze zomer onder andere op Wacken Open Air, Tuska, Mystic Festival en Download Festival gespeeld
< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Eerste Festival

“Ik denk dat mijn eerste ‘niet underground’ festival het The Best City.UA festival, in Oekraïne is geweest. Dat is eigenlijk nog niet eens zo lang geleden. Als ik het me goed herinner was het in 2012, dus pas zeven jaar geleden haha!”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Backstage

“Oh jeetje, wij hebben echt ontelbaar veel backstageverhalen. Veel van die verhalen draaien rond gestoorde feesten, maar er is één verhaal wat mij nu ineens te binnen schiet. Het gebeurde vier jaar geleden, in 2015. We waren nog maar een kleine band en niemand wist wie wij waren. We speelden toen een van onze eerste festivalshows in Duitsland op Open Air am Berg in Eichstätt.”

“Nadat onze show klaar was, zijn we zó hard gaan feesten dat die avond voor mij een waas is geworden. Ik weet niet zo goed meer wat er allemaal gebeurd is, maar ik weet wel dat ik de volgende ochtend toch wakker ben geworden in hetzelfde bed als waar ik de dag ervoor in had geslapen. Ik was echter wel naakt, dus misschien is er toch iets gebeurd wat ik me niet meer kan herinneren. We kunnen onszelf ook als band echt he-le-maal niks meer van die avond herinneren, dus het moet echt een wild feest zijn geweest!”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Paklijst

“Ik neem eigenlijk helemaal geen speciale dingen mee naar een festival. Het duurt voor mij ook meestal maar een kwartier om mijn spullen te pakken. Ik pak gewoon in wat er in mijn kast ligt en prop het in een tas. Ik vind het veel belangrijker dat ik alles bij me heb wat ervoor zorgt dat ik goed kan spelen.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> De perfecte line-up

“Als ik mijn eigen line-up zou mogen samenstellen, zou ik kiezen voor een affiche met Meshuggah, Opeth, Lamb of God, Gojira en – natuurlijk – Jinjer!”

https://www.instagram.com/p/B0qr-WAI-6V/?utm_source=ig_web_copy_link
< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Bucketlist

“Wacken (Open Air red.) stond eerst erg hoog op onze bucketlist, maar nadat we daar dit jaar hebben gespeeld kan het van die lijst af. Wat echter nog wél op de lijst staat is Rock am Ring. Het zou voor ons echt geweldig zijn om daar een keer te mogen spelen.”

“En nu we toch aan het dromen zijn: op een festival aan de andere kant van de oceaan spelen is ook een absolute droom. Ik weet niet of het nog steeds wordt georganiseerd, maar Rock in Rio zou daarom ook een fantastische ervaring zijn. En het Franse Hellfest willen we zeker ook een keer plat spelen!”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Dé festivalact van 2019

“Dat moet volgens mij toch wel Meshuggah zijn! Ik heb ze nog nooit eerder gezien, maar ben een grote fan. Vanavond kan ik ze eindelijk zien, dus ik kan niet wachten!”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Festival dilemma’s

Bier of wijn

“Eerlijk gezegd drink ik helemaal niet meer.”

Binnen- of buitenpodium?

“Natuurlijk is het voor het geluid altijd beter om op een buitenpodium te spelen.”

Headlinen op een klein podium, of openen op een groot podium

“Voor mij zit daar eigenlijk weinig verschil tussen. Wij openden namelijk vandaag de ‘Louder Stage’ op Wacken Open Air en het stond daar echt stampvol!”