Release Day: nieuwe albums van Post Malone, Death Cab for Cutie en meer

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe album releases voor je op een rijtje. Deze week richten we de spotlight op onder meer Post Malone en Death Cab for Cutie. Hiernaast komen Iggy Pop en Barns Courtney aan bod.

Hollywood’s Bleeding – Post Malone

Post Malone - Hollywood's Bleeding album cover

Vorig jaar bracht Post Malone Beerbongs & Bentleys uit, maar dit jaar is het alweer tijd voor een volgende plaat: Hollywood’s Bleeding. En wat voor één! Het album bevat maar liefst zeventien gloednieuwe nummers. Vier van deze nummers konden we al langer horen, waarvan ‘Circles’ de meest recente song is. Afgelopen woensdag maakte Posty ook de rest van de tracklist bekend. En die tracks beloven – met featurings van onder meer Ozzy Osbourne, Travis Scott, Meek Mill en Future – heel veel goeds.

The Blue EP – Death Cab for Cutie

Death Cab for Cutie - The Blue EP album cover

Ook Death Cab For Cutie heeft de laatste tijd niet stilgezeten. Vorig jaar nog kwam de band met een album, en afgelopen zomer werkte de groep samen met Chance the Rapper voor diens track ‘Do You Remember’. En toen -Inmiddels alweer meer dan twee maanden geleden- was daar ineens ‘Kids in ’99’. Gepaard met de nieuwe track volgt de aankondiging van de The Blue EP, waarvoor de band afgelopen winter heeft samengewerkt met producer Peter Katis. Vijf gloednieuwe tracks (inclusief ‘Kids in ’99’) staan vandaag op ons te wachten.

Free – Iggy Pop

Iggy Pop - Free album cover

Vandaag brengt Iggy Pop zijn achttiende -ja, achttiende!- studioalbum uit: Free. In de afgelopen twee maanden zijn al drie singles van de plaat bekend, maar vandaag krijgen we daar zeven gloednieuwe tracks bij. Het album staat volledig in het teken van het leven -en voornamelijk de uitputting- van Iggy na zijn laatste tour. Hij zegt zelf dan ook dat de plaat voornamelijk somber zal klinken.

404 – Barns Courtney

Barns Courtney - 404 album cover

Barns Courtney’s festivaltour, waarbij de band onder meer Rock Werchter en Pinkpop aandeed, zit er nog maar net op, maar nu volgt er al een gloednieuwe plaat! 404 bestaat uit tien tracks, die voornamelijk zullen gaan over de overgang van kind naar volwassene, en alle gevoelens -zoals verlies en frustratie, maar ook optimisme- die daarbij komen kijken. Vooral bijzonder aan het album: de voornamelijk geïmproviseerde vocalen zijn midden in de nacht, in één take opgenomen.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.