Dit zijn de meest gewilde festivalacts voor 2020

727
DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Hebben jullie ook last van ontwenningsverschijnselen nu het festivalseizoen er alweer een tijdje op zit? Gelukkig kunnen we alvast vooruit blikken! Het geruchtenseizoen is wagenwijd open en de eerste bevestigingen druppelen al binnen. Wij vroegen jullie welke festivalacts jullie in 2020 willen zien. Dit is jullie top 10.

Top 10 meest gewilde festivalacts voor 2020

10. Iron Maiden
9. Foals
8. The War on Drugs
7. Nick Cave
6. Bruce Springsteen
5. The National
4. System Of A Down

3. The xx

Lowlands 2017 The XX festivalacts
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De laatste keer dat The xx hoge ogen gooide op de festivalweides was in 2018, toen ze met hun nieuwe album I See You op de planken stonden. Wat jullie betreft is het wel weer tijd dat het Britse trio zich bij de actieve festivalacts voegt. Intieme momenten met Romy, zoals ‘Performance’, tot de uitbundige lichtshows tijdens hun energieke nummers. Alsof dat nog niet genoeg was trakteert Jamie het publiek steevast op een dj-set middenin de show. Geen wonder dat jullie The xx graag terug zien!

2. Arctic Monkeys

BKS 2018 Arctic Monkeys festivalacts
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Op de tweede plek eindigt Arctic Monkeys, die de afgelopen jaren druk bezig waren met hun Tranquility Base + Hotel tour. Jullie hopen ze in 2020 weer live te kunnen aanschouwen, maar dan mogen jullie eerst hopen op een nieuwe plaat. De geruchten gaan namelijk dat de band niet meer zal optreden totdat de nieuwe langspeler af is. Wat natuurlijk niet betekent dat de volgende Arctic Monkeys plaat niet gewoon volgend jaar in de winkels ligt, precies op tijd voor het festivalseizoen. Let’s hope so!

1. Foo Fighters

Jullie kunnen maar geen genoeg van ze krijgen! Ook in 2020 zien jullie Foo Fighters maar al te graag weer terug op de festivals. Sterker nog, van alle festivalacts hopen jullie het meeste op de Amerikaanse Rockers. Afgelopen zomer speelden de heren nog de sterren van de hemel op onder andere Sziget, Reading + Leeds en Hurricane + Southside. Wat jullie betreft blijft de band gewoon lekker doorgaan met hun tour. Als er een jaar is dat Foo Fighters weer de bühne op moet dan is het bovendien wel 2020. “nieuw album, 25 jaar bestaan, er valt genoeg te vieren!!”, aldus Tamamaartje op Facebook. Wij zouden zeggen: fingers crossed. Wie weet wagen Dave Grohl en co. zich wel degelijk aan een jubileumshow.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.