Dit zijn de beste festivals tijdens ADE 2019

ADE Amsterdam Dance Event Logo

OP woensdag 16 oktober barst Amsterdam Dance Event 2019 los. Onze hoofdstad staat vijf dagen lang in het middelpunt van de belangstelling van de dance-wereld. Dat betekent: de grootste artiesten, de grootste feesten en de belangrijkste spelers binnen handbereik. Binnen dit enorme festival zijn er verschillende festivalorganisaties die hun eigen feestje organiseren. Wij zetten de beste festivals van ADE 2019 voor je op een rij.

Awakenings

Zoals we ondertussen van Awakenings gewend zijn, is het festival ook dit jaar weer volop aanwezig tijdens Amsterdam Dance Event. Van woensdag tot en met zaterdag bivakkeert Awakenings in de Gashouder en Warehouse Elementenstraat, in totaal goed voor 124 uur aan techno van de bovenste plank. Onder andere Adam Byers, Maceo Plex, Carl Cox, Charlotte de Witte en Amelie Lens zullen hun opwachting maken tijdens Awakenings op ADE 2019. Wees er snel bij want veel avonden zijn al uitverkocht.

Awakenings | Gashouder & Warehouse Elementenstraat | 16 t/m 19 oktober

Straf_Werk

Op een Amsterdams festival als ADE mag een Amsterdams festival als Straf_Werk natuurlijk niet ontbreken. Er worden meerdere avonden georganiseerd, maar het hoogtepunt wordt ongetwijfeld Straf_Werk X Kölsch. Op vrijdag 18 oktober zal de Kromhouthal in Noord dampen onder de klanken van Nicky Elisabeth, Patrice Bäumel, Henrik Schwarz en natuurlijk Kölsch. Laatstgenoemde zal de avond afsluiten met een set van maar liefst 4 uur! Bij zijn? Dat kan, want er zijn nog kaarten beschikbaar!

Straf_Werk | Kromhouthal | 18 oktober

DGTL

Ook DGTL hoort ondertussen bij het meubilair van ADE. Dit jaar presenteert het festival onder meer Richie Hawtin, Orbital, Floating Points, Jeff Mills, KI/KI en Jon Hopkins. Kon jij op Lowlands geen genoeg krijgen van Modeselektor? Dan heb je geluk, want ook het Duitse duo is te vinden op een van de DGTL-avonden. Scoor snel je kaarten, want woensdag tot en met zaterdag kun je terecht in de Scheepsbouwloods op de NDSM werf voor vijf geweldige evenementen.

DGTL | Scheepsbouwloods | 16 t/m 19 oktober

Into the Woods

Naast DGTL is er nog meer te doen op de NDSM werf tijdens ADE 2019: ook Into the Woods vindt hier plaats. Niet verspreid over 4 avonden, maar wel met twee bomvolle avonden. Vrijdag wordt er alvast een voorproefje gegeven en op zaterdag barst het feest echt los. Met namen als John Talabot, KI/KI, David Vunk en Amy Root is de poster uitstekend gevuld. Kun je dan nog niet genoeg krijgen? Dan is er zelfs nog een Into the Woods afterparty.

Into the Woods | NDSM werf | 18 & 19 oktober

Thuishaven

De Amsterdamse technoliefhebber weet waar je zondag terecht kunt: Thuishaven. Weggestopt in een hoekje van de Westerhaven treed je hier een wondere wereld vol lichten, circustenten en te gekke artiesten binnen. Tijden ADE 2019 is het feest hier niet alleen op zondag aan, maar elke dag en avond van donderdag tot en met zondag! Met onder andere 2ManyDj’s, Benny Rodrigues, Omar Souleyman en Palmbomen II achter de knoppen beloven het weer droomavonden te worden!

Thuishaven | Thuishaven | 16 t/m 19 oktober

ADE 2019

amsterdam dance event

Van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober 2019 wordt het centrum van Amsterdam omgetoverd tot één groot danswalhalla voor de 24e editie van Amsterdam Dance Event. Overdag kunnen professionals hun kennis bijspijkeren bij de vele conferenties, lezingen en demo’s. ’s Avonds vormen de vele poppodia en clubs in de stad het toneel voor het uitgebreide muziekprogramma. Vorig jaar toonden meer dan 2.500 artiesten hun kunsten in uiteenlopende (sub)genres. Zo’n 400.000 bezoekers reisden af naar de hoofdstad. Tickets voor de verschillende evenementen zijn te verkrijgen op de website van Amsterdam Dance Event.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19-23 oktober 2022
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen