Release Day: nieuwe albums van The Script, Slayer en meer

Elke vrijdag zetten we de vetste nieuwe albums voor je op een rijtje. Deze week kijken we naar releases van The Script en FKA Twigs, bespreken we het nieuwe werk van Kele Okereke en checken we het live album van Slayer.

Sunsets & Full Moons – The Script

The Script album Sunsets & Full Moon

The Script loste afgelopen september een nieuwe single, waarna de heren vorige maand de komst van Sunsets & Full Moons aankondigden. Het zesde studioalbum van de band zien de Ieren zelf als opvolger van hun – alweer tien jaar oude – debuutplaat The Script. Dit omdat beide albums ‘geschreven en opgenomen zijn naar aanleiding van traumatische ervaringen’ van frontman Danny O’Donoghue. Ook in dat album is dus weer genoeg emotie terug te vinden.

MAGDALENE – FKA Twigs

FKA Twigs album MAGDALENE

Na vier jaar zonder nieuwe albums komt FKA Twigs met een plaat: MAGDALENE. De Britse heeft het album zelf geproduceerd en samengewerkt met onder meer Nicolas Jaar, Skrillex, Future en Jack Antonoff. Die laatste drie werkten mee aan onder andere de single ‘Holy Terrain’, die al eerder uitkwam in aanloop naar de plaat. Zie jij het nieuwe werk liever live? Volgende maand stelt FKA Twigs het album voor in Carré!

2042 – Kele Okereke

Kele Okereke album 2042

Twee maanden terug bracht Kele Okereke – frontman van Bloc Party – de single ‘Jungle Bunny’, waarmee ook de komst van zijn vierde album – en derde in slechts twee jaar – bekend werd. Met ‘Jungle Bunny’ vertelt Kele op zoek te gaan naar ‘de rol en verantwoordelijkheid van zwarte entertainers met betrekking tot racisme’. Maar of de rest van 2042 ook hiermee te maken heeft, is nog de vraag.

The Repentless Killogy – Slayer

Slayer album The Repentless Killogy

The Repentless Killogy is de audioregistratie van Slayer’s volledige concert in Los Angeles van augustus 2017. In eerste instantie kwam The Repentless Killogy uit als film, die afgelopen woensdag wereldwijd te zien was in 1500 theaters. Maar niet getreurd, voor iedereen die deze exclusieve avond gemist heeft is er een troost: vanaf vandaag ligt The Repentless Killogy namelijk als plaat in de schappen!

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.