Release Day: nieuwe albums van Underworld, Michael Kiwanuka en meer

DTRH Underworld
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe album releases voor je op een rijtje. Deze week lichten we de nieuwe albums van Underworld en Half Moon Run uit. Daarnaast kijken we naar de gloednieuwe werken van Michael Kiwanuka en Cold War Kids.

Drift Series 1 – Underworld

Underworld album Drift Series 1

Op 1 november 2018 releaset Underworld ‘Another Silent Way’. Dit is het begin van de lange weg naar Drift Series 1; een album waarmee het Britse duo de standaard van singles-album-tour wil verbreken. Een jaar lang brengt Underworld nummers uit, en vandaag is het dan zo ver: de release van Drift Series 1, dat maar liefst 29 nummers bevat, verdeeld in vijf episodes. En inderdaad, Drift Series 1, want de heren gaan na deze release vrolijk door met het project.

A Blemish In The Great Light – Half Moon Run

Half Moon Run album A Blemish In The Great Light

In september maakte Half Moon Run de komst van een nieuw album bekend, gepaard met de eerste single. Slechts twee maanden later ligt A Blemish In The Great Light in de schappen. Over de nieuwe plaat zegt drummer Dylan Philips zelf dat “het is wat mensen verwachten, maar wel experimenteler dan voorgaande muziek. Het is vooral wat zwaarder en harder”. Hoor jij de nummers liever live? Dan is 13 of 14 november je kans om de band te zien optreden in Paradiso!

KIWANUKA – Michael Kiwanuka

Michael Kiwanuka album KIWANUKA

In augustus maakt Michael Kiwanuka de release van zijn derde studioalbum – KIWANUKA – bekend, en dropt meteen de eerste single – ‘You Ain’t The Problem’. Voor de plaat werkte hij samen met producers Danger Mouse en Info, die ook nummers van eerdere albums van Michael Kiwanuka produceerden. Volgens de zanger gaat de plaat over wat het betekent om vandaag de dag mens te zijn, en daarnaast over zelfacceptatie.

New Age Norms 1 – Cold War Kids

Cold War Kids album New Age Norms

Twee maanden terug maakte Cold War Kids bekend met een albumtrilogie te komen. Diezelfde dag brachten ze de eerste single, ‘Waiting For Your Love’, van het eerste album van de trilogie – New Age Norms 1 – uit. En dat album ligt vandaag in de schappen! De plaat telt acht nummers, geïnspireerd door albums van artiesten waar de band afgelopen zomer mee toerde, en ook uit acht nummers bestonden.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.