De beste nieuwe kerstnummers om de kerst mee door te komen

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Het is bijna weer kerst! ‘Gezellig’ met de familie aan tafel, mooie versieringen en natuurlijk de kerstmuziek. Maar laten we eerlijk zijn: als je Whamageddon niet hebt overleeft, of wanneer je voor de 352ste keer Mariah Carey door de winkel hoort galmen, ben de de kerstkrakers tegen 25 december wel zat. Daarom maakte wij een lijstje met de beste, nieuwe en relevante kerstnummers voor 2019. Zo wordt het kerstdiner toch nog wat dragelijker.

HAIM – Hallelujah

Ondertussen heeft iedereen en z’n dronken oom een cover gemaakt van Hallelujah. We zijn dan ook heel blij dat HAIM alleen de titel leende voor een compleet nieuwe kerstklassieker. Het is nieuw en fris, maar ook klassiek en tijdloos. En naatuurlijk kan er met de engelenstemmen van HAIM weinig mis gaan.

Taylor Swift – Christmas Tree Farm

Als iemand haar kerstster heeft zien rijzen in 2019, is het wel Taylor Swift. Met haar nieuwe album ‘Lover’ hebben zowel liefhebbers van alternatieve als van pophits haar in het hart gesloten. Met Christmas Tree Farm sluit Taylor Swift het jaar in stijl af met een nostalgische video en een heerlijke kerst track.

Kacey Musgraves ft. Troyan Sivan – Glittery

Countryster Kacey Musgraves presenteert dit jaar The Kacey Musgraves Christmas Show. Een speciale show rond de feestdagen die in premiere gaat op Amazon Prime Video. Voor de soundtrack van de show nodigde ze gastartiesten van de bovenste plank uit, zoals Lana del Rey and Troyan Sivan. Laatsgenoemde hoor je in de kerstkraker Glittery.

Kelly Rowland – Love You More at Christmas Time

Met haar nieuwe track Love You More at Christmas Time brengt Kelly Rowland de soul terug in het kerstfeest. Een warme stem, relaxte instrumentale en een liefelijke tekst: wat wil je nu nog meer van een kerstnummer?

Blink-182 – Not Another Christmas Song

Kun je tegen de tijd dat het daadwerkelijk kerst is geen jinglebell meer horen? Dan kun je altijd nog terecht bij Blink-182. De rockers waren het ook helemaal zat en kwamen met Not Another Christmas Song, een echt anti-kerstnummer (wat stiekem nog steeds best wel gezellig klinkt).

Beste kerstnummers van 2019

Dit was slechts een kleine greep uit alle nieuwe kerstnummers die in 2019 uitkwamen. Kun jij geen genoeg krijgen van deze moderne klassiekers? Dan heb je geluK! Wij hebben namelijk een Spotify playlist samengesteld met de beste nummers om de kerst me door te komen. Van Green Day tot Liam Payne en van Pearl Jam tot Jack Savoretti: er zit van alles tussen.