Best Tracks: Dit zijn jullie favoriete nummers van Massive Attack

Massive Attack staat dit jaar op Best Kept Secret en keert daarmee na zes jaar terug op een Nederlands festival! De tour van de Engelse band is nu al veelbesproken want de heren touren met de trein vanwege klimaatverandering. Het is dus de hoogste tijd voor jullie favoriete nummers van Massive Attack.

Top 10 countdown

10. ‘Risingson’
9. ‘Voodoo In My Blood’
8. ‘Protection’
7. ‘Angel’
6. ‘Inertia Creeps’
5. ‘Karmacoma’
4. ‘Safe From Harm’
3. ‘Paradise Circus’
2. ‘Teardrop’

1. …

Wist je dat… ?

  • Er sinds 1987 wereldwijd meer dan negen miljoen platen verkocht zijn?
  • in 1990 en 1991 tijdens de Golfoorlog de naam werd veranderd in Massive op platenhoezen? Dit gebeurde onder publieke druk om namen die in verband werden gebracht met oorlog te mijden.
  • de videoclip van de hit ‘Unfinished Sympathy’ in één shot is opgenomen?
  • de band voor het eerst gaat touren met de trein in een poging klimaatverandering tegen te gaan?
  • de door jullie gekozen nummers het meest van het album Mezzanine komen?
  • er over dit album een flinke onenigheid was tussen de bandleden maar uiteindelijk de oprichter Robert del Naja (aka 3D) zijn zin doordrukt en hier dus ook de meeste invloeden van hem te horen zijn?
  • Het nummer ‘Teardrop’ door Elizabeth Fraser is gezongen en is geïnspireerd door de dood van Jeff Buckley, een goede vriend van de zangeres?
Massive Attack

Massive Attack

Massive Attack is ruim 30 jaar geleden ontstaan uit het hiphopcollectief The Wild Bunch en heeft door de jaren heen diverse formaties, maar ook samenwerkingen gekend. Het debuutalbum Blue Lines wordt na de release in 1991, positief onthaald door de pers en is leverancier van hun enige Nederlandse nummer 1 hit: ‘Unfinished Sympathy’. Samen met de opvolgers Protection en Mezzanine definiëren de triphoppioniers de Britse Bristol Sound van de jaren negentig door het gebruik van vertraagde hiphopbeats, trippy sferen en soepele vocalen – vaak gefluisterd in plaats van gezongen.

In 2014 stond Massive Attack voor het laatste op een Nederlands festival: Pitch. In 2020 en 2021 zou de band een optreden geven op Best Kept Secret. Dit ging niet door vanwege de coronapandemie.