Advertisement

Onderaan de poster van Best Kept Secret en WOO HAH! 2020: S10

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: S10 op WOO HAH 2020!

Hiphop is Engelstalig, wordt gemaakt door mannen van kleur en gaat alleen maar over money, bitches en drugs. Gelukkig zijn deze stereotypes de afgelopen jaren keer op keer ontkracht. Geloof je het niet? Luister dan maar eens naar S10 (Spreek uit: Stien), de blanke vrouw die in het Nederlands openhartig over haar haar mentale gezondheid zingt. Ze is nog jong, maar druipt van het talent. Niet zo gek dus dat we haar dit jaar onderaan de posters van WOO HAH, Best Kept Secret en Dauwpop vinden.

Wie: S10
Waar: Best Kept Secret en WOO HAH
Wanneer: zaterdag 13 juni en zaterdag 11 juli
Wat: alternatieve hiphop

1. Huisgemaakt

Ze mag nu dan nog onderaan de festivalposters bungelen, in 2017 had nog praktisch niemand van S10 gehoord. Dat alles veranderde toen ze besloot haar (meestal duistere) hersenspinsels in te zingen met behulp van haar standaard Apple oordopjes. Het resultaat was haar eerste EP Antipsychotica en een platencontract bij Noah’s Ark, die haar muziek als volgt omschrijven: “hyperpersoonlijke verhalen, vormgegeven met vocalen die het midden houden tussen raps, zang en spoken word.”

2. Storm om mij heen

Antipsychotica maakte nog vrij weinig los, maar onder de vleugels van Noah’s Ark brengt de 17-jarige uit Hoorn al snel haar tweede EP Lithium uit. Na lof van fans en critici volgt in december 2018 haar eerste echte hitsingle: ‘Storm’. De timing kon niet beter zijn. In een tijd waar mentale gezondheid een steeds urgenter onderwerp kwam de single bij sommige binnen als een bom. Met de beats van Sim Fane, een sterke clip en ESNS in het vooruitzicht ging S10 knallend het jaar uit.

3. Laat S10 rennen!

Kleine meisjes worden groot, dat geldt ook voor S10. Na twee EP’s en een aantal losse singles was het op 8 november 2019 eindelijk tijd om te rennen: haar eerste album lag in de schappen. Op Snowsniper is S10 een volwassen artiest geworden. Dat deed ze niet alleen, want voor haar debuut nodigde ze o.a. Kraantje Pappie, Yung Nnelg en Jayh uit. De track die het meeste in de smaak viel was ‘Sorry’, die ze samen met Willem uitbracht. In de 3FM studio liet ze echter horen dat ze het ook prima alleen af kan, wat haar ook nog eens het predicaat 3FM Talent opleverde. Genoeg reden om S10 in 2020 live te gaan zien dus!