Rock Werchter: “We gaan door zoals gepland”

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter zegt in een statement dat het festival doorgaat zoals gepland, ondanks de uitbraak van het coronavirus. Wel blijft de organisatie in aanloop naar het festival kijken hoe de situatie zich ontwikkelt, in samenwerking met hulpdiensten en overheden.

Rock Werchter komt met dit nieuws in tijden dat evenement na evenement wordt geannuleerd vanwege het coronavirus. De Vlamingen geven wel aan dat de veiligheid van artiesten, fans en medewerkers altijd hun grootste prioriteit is en blijft. Het is een nieuwe situatie voor iedereen en de organisatie begrijpt dan ook dat er veel onrust heerst onder de festivalgangers.

Het ziet er dus naar uit dat de droom van velen om eindelijk The Strokes te zien, gaat uitkomen. Het festival houdt nog wel een slag om de arm. Zij overlegt in aanloop naar het festival namelijk voortdurend met overheden en hulpdiensten. De raadgevingen en instructies van deze experts worden opgevolgd.

De Belgische overheid heeft een officiële informatiepagina over het coronavirus in het leven geroepen. Bezoek voor Rock Werchter (en Graspop) deze pagina of neem een kijkje op de Festileaks-pagina voor meer informatie over de uitbraak in relatie tot festivals. Hierop vind je onder meer de liveblog met alle nieuwtjes rondom het virus en festivals.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €127. Combitickets vanaf €292. Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel