Stem nu op jouw favoriete nummers van Massive Attack

Massive Attack keert na zes jaar terug op een Nederlands festival en mag Best Kept Secret 2020 afsluiten. De aankomende shows zijn nu al veelbesproken; de band zal in een poging om klimaatverandering tegen te gaan, de tour voltooien met de trein. Ter voorbereiding op de afsluitende show op BKS, werpen we een blik op het gehele oeuvre van de groep. Welke tracks van Massive Attack zou jij willen horen?

Je kunt kiezen uit de diverse tracks van de langspelers die Massive Attack o.a. rijk is. Staan jouw favorieten op het klassieke Blue Lines? Of ben jij toch meer van het latere werk op bijvoorbeeld Heligoland? Laat het ons nu weten in onderstaande polls. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, maar je mag ook een heel album overslaan. Ontbreken er nummers? Laat het ons dan vooral in de comments weten. Go!

Stem op de allerbeste tracks

Ritual Spirit EP (2016)

View Results

Loading ... Loading ...

Heligoland (2010)

View Results

Loading ... Loading ...

Collected (2006)

View Results

Loading ... Loading ...

100th Window (2003)

View Results

Loading ... Loading ...

Mezzanine (1998)

View Results

Loading ... Loading ...

Protection (1994)

View Results

Loading ... Loading ...

Blue Lines (1991)

View Results

Loading ... Loading ...
Massive Attack

Massive Attack

Massive Attack is ruim 30 jaar geleden ontstaan uit het hiphopcollectief The Wild Bunch en heeft door de jaren heen diverse formaties, maar ook samenwerkingen gekend. Het debuutalbum Blue Lines wordt na de release in 1991, positief onthaald door de pers en is leverancier van hun enige Nederlandse nummer 1 hit: ‘Unfinished Sympathy’. Samen met de opvolgers Protection en Mezzanine definiëren de triphoppioniers de Britse Bristol Sound van de jaren negentig door het gebruik van vertraagde hiphopbeats, trippy sferen en soepele vocalen – vaak gefluisterd in plaats van gezongen.

In 2014 stond Massive Attack voor het laatste op een Nederlands festival: Pitch. In 2020 en 2021 zou de band een optreden geven op Best Kept Secret. Dit ging niet door vanwege de coronapandemie.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen