Onderaan de poster van Best Kept Secret: WIES

BKS 2019 publiek
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: WIES op Best Kept Secret 2020!

De band is in 2018 ontstaan als verlenging van een project op het Conservatorium in Amsterdam. De drie vrienden, Jeanne, Jasper en Tobias, konden de klik die ze hadden niet ontkennen en vormden na een schoolproject samen de band WIES. Het begin van iets moois bleek dit te zijn, want na een rustig eerste jaar is het in 2019 hard gegaan met de band. Al is het officiele repertoire nog beprekt tot twee singles, kan het nooit lang meer duren voor het debutalbum eraan komt. Met teksten die in je hoofd blijven hangen, lekkere uithalen en mooie deuntjes mag deze band niet gemist worden als je op Best Kept Secret 2020 bent!

Wie: WIES
Wat: Pop, Singer/songwriter
Waar: Best Kept Secret 2020
Wanneer: Vrijdag 12 juni

De debutsingle

‘Zodat mensen die ons bij de Popronde zien, iets hebben om op te zoeken’, dat was de motivatie achter de eerste single van WIES. Het plan was om rustig iets op te bouwen, maar niets bleek minder waar. ‘Soms Is Het Te Laat’ werd onder andere gebombardeerd tot 3FM mega-hit en was meteen een groot succes. Ook sleepte de band verschillende prijzen in de wacht, zo wonnen ze de Amsterdamse Popprijs 2018 én de Grote Prijs van Nederland 2019. Op naar meer!

Thuis op het podium

Dat de band nu met slechts één single al zoveel bekijks heeft, is onder andere te danken aan hun live performance. In 2019 was WIES een van de uitblinkers op de Popronde, zetten ze een mooie show neer bij Song van het Jaar en wist de band ook op ESNS te overtuigen. Het trio voelt elkaar goed aan en gooit lekker wat dynamiek in de show. Dat gecombineerd met memorabele teksten en een dijk van een stem, maakt dat WIES klaar is voor de festivals!

Voorlopig nog geen radiostilte

In januari van dit jaar was het tijd voor de twee officiële single van WIES, ‘Radiostilte’. Het nummer heeft grote schoenen om te vullen, gezien de vorige single zo’n groot succes was. Met twee singles in the pocket kan het dan ook niet al te lang meer duren voor het debutalbum er aan gaat komen. De band zegt dat er genoeg muziek klaar ligt, maar wanneer het uit gaat komen is nog de vraag. Kan je toch niet wachten? Kom dan naar Best Kept Secret om alle nummers live te mogen aanschouwen!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen