Advertisement

Brabander wil eerste drive-in festival in Nederland

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Ondernemer Jochem van Pelt wil de primeur voor een drive-in festival in Nederland. De Brabander heeft Aquabest op het oog als locatie van het festival.

Bij 3voor12 geeft Van Pelt te kennen dat hij niet wil dat een ritje naar de bouwmarkt een uitje is. Daarom heeft hij al diverse plannen gemaakt voor evenementen die mogelijk zijn onder de maatregelen tegen het coronavirus. Voorlopig worden de ideeën van de Brabantse ondernemer echter afgeschoten: ”Maar over een drive-in feest krijgen we steeds terug: mag niet, het is een evenement. Terwijl wij al 15 dingen bedacht hebben die zouden kunnen.”

Desondanks komt een drive-in festival mogelijk wel dichterbij. Wat betreft Van Pelt vindt het eerste drive-in festival in Nederland plaats op de parkeerplaats van Aquabest. Samen met een Belgische ondernemer spreekt hij daar over met de gemeente. Het festival moet een blauwdruk worden van wat juist wel kan tijdens de coronacrisis. Als een drive-in festival kan, dan zou een zaal als de Effenaar ook concerten kunnen geven onder bepaalde voorwaarden, zo redeneert Van Pelt.

De enige met het idee van een drive-in optreden is Van Pelt niet. Eerder werd bekend dat in België maar liefst vier keer het Drive-In Festival gehouden. De beste Belgische muziek is op verschillende locaties te horen vanuit je auto. In Denemarken was het eerste drive-in concert al een succes en een Duitse drive-in rave ging afgelopen week viral.