Belgische media organiseert ‘Drive-in Festival’

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Een zomer zonder festivals in België is haast ondenkbaar, toch blijven de festivalweides deze zomer leeg. Om het festival gevoel te behouden komen De Morgen, Humo en Willy met het Belgische ‘Drive-in Festival’.

Normaal gesproken bestaat de Belgische festivalzomer uit tientallen festivals. Van Graspop en Rock Werchter tot Pukkelpop en Tomorrowland. Humo, De Morgen en radiozender Willy komen met een alternatief de leegte te vullen: het Drive-in Festival. Op deze manier kunnen muziekliefhebbers op een veilige manier toch genieten van live concerten. Luister vanuit je auto naar je favoriete Belgische bands zonder je zorgen te maken over je gezondheid.

De media organiseren het festival deze zomer maar liefst vier keer. In juli en augustus kun je op verschillende plekken in Vlaanderen genieten van Belgische live-acts. Met dit initiatief komen de organisatoren niet alleen de fans tegemoet, maar steunen ze ook de Belgische muziekscene. De details over de line-up, data, locaties en tickets zijn nog niet bekend.

België is niet het enige land dat op deze manier toch kan genieten van live muziek. Eerder werd er in Denemarken ook al een concert georganiseerd op deze manier. Daarnaast ging men in Duitsland al op deze manier naar de bioscoop.

Drive-in Festival 2020

Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Drive-in Festival is een Belgisch festival dat op verschillende locaties in Vlaanderen plaatsvindt. Het festival wordt georganiseerd door diverse Belgische media om de afgelaste festivalzomer van 2020 te vervangen. Bezoekers genieten van de beste Belgische bands vanuit hun eigen auto. Zo hoeven de muziekliefhebbers zich geen zorgen te maken over hun gezondheid.

Over de line-up is op dit moment nog niets bekend. Ook informatie over de locaties en ticketprijs volgt later.