Red Hot Chili Peppers vlak na Pinkpop 2021 op Funkyard

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Drie dagen na Pinkpop 2021 staat Red Hot Chili Peppers op Funkyard in Tel Aviv. De band zou deze zomer eigenlijk als headliner in Landgraaf staan.

Met alle afgelastingen voor dit jaar begint de geruchtenmolen voor volgend jaar langzaam op gang te komen. Red Hot Chili Peppers maakt bekend volgend jaar naar Funkyard in Israël te komen. Dit optreden stond gepland voor juni 2020, maar is door de coronacrisis verplaatst naar volgend jaar. Het ziet er dus naar uit dat de band volgende zomer weer op de festivalweides te vinden is.

Dit lijkt goed nieuws te zijn voor degenen die zich hadden verheugd op de headline-show van Red Hot Chili Peppers op Pinkpop. Aangezien de show op Funkyard vlak na het Limburgse festival plaatsvindt, is de mogelijkheid er dat de Socks on Cocks”-mannen van te voren een bezoekje brengen aan Nederland. RHCP stond dit jaar als afsluiter van de vrijdag gepland op Pinkpop.

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2022 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weide van onder meer Rock Werchter.

Over de auteur ✍️

Joëlle van Wissen

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Staat vooraan bij Oscar and the Wolf en Dua Lipa. Struint samen met Irene alle goede slettendisco's af. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

Meer van Joëlle