#TheShowMustBePaused: Festivalwereld toont zich solidair

Black Out Tuesday

De festivalwereld toont zich solidair met #TheShowMustBePaused. Veel festivals delen op sociale media zwarte afbeeldingen om hun steun aan het initiatief te betuigen. Ook vele artiesten hebben van zich laten horen.

Op de sociale media wordt stilgestaan bij de dood van George Floyd. De protesten richten zich jegens het politiegeweld wat daarbij kwam kijken en eerder toegepast politiegeweld in de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten en daarbuiten is de dood van Floyd en de discussie omtrent mensenrechten al dagenlang het onderwerp van gesprek.

Ook de muziekindustrie laat deze dag niet aan zich voorbijgaan. Daarbij gebruikt de muziekindustrie veelvuldig de hashtag #TheShowMustBePaused. Daarmee last men een ‘pauze’ in. Organisaties en artiesten geven aan de kantoren te sluiten, brengen geen nieuwe muziek uit en plaatsen niets op sociale media. Ook de festivalwereld steunt dit initiatief massaal. Onder meer festivals als Pinkpop en Rock Werchter laten weten het initiatief te steunen door het delen van een afbeelding. Het initiatief is als een moment van reflectie bedoeld op het institutionele racisme en de relevantie van de beweging Black Lives Matter.

#TheShowMustBePaused

Het initiatief #TheShowMustBePaused is door twee Amerikaanse vrouwen in het leven geroepen naar aanleiding van de dood van George Floyd. Het initiatief is bedoeld om te reflecteren op deze gebeurtenissen en hoe er met deze problemen omgesprongen dient te worden. De initiatiefnemers zijn werkzaam in de muziekindustrie. #TheShowMustBePaused is van kracht op dinsdag 2 juni. De initiatiefnemers geven echter aan binnenkort met een plan voor de toekomst te komen om de boodschap door te blijven zetten.